Política

Víctor Puga

Alcalde electe de l'Escala

“Satisfà veure que els vots avalen la feina feta”

“Aquest mandat han passat moltes coses i per això encara té més valor aquest resultat”

“Hem d’articular un relat cultural que sigui identitari i singular”

Mai ningú havia obtingut més de 2.000 vots en unes municipals a l’Escala, ni tampoc mai cap candidat ha sumat un majoria absoluta tan àmplia, amb deu regidors. Els escalencs han avalat la manera de fer de Víctor Puga.

Majoria absoluta completa i inesperada. Ja ho ha paït?
Comptàvem que faríem un bon resultat però certament obtenir deu regidors no estava dins de les nostres previsions. És un resultat històric, amb un 51,71% dels vots emesos que fa que no sigui fàcil de pair, però que ràpidament en prenguis consciència. Reconforta veure que tot allò que durant quatre anys has anat treballant i en alguna circumstància patint anava en la bona línia. Veus que has treballat bé malgrat que hi havia alguna nota discordant i algun soroll de fons en algun moment determinat com el del front marítim o algun altre que poden haver generat alguna tensió. En un mandat de quatre anys hi ha moments per a tot.
Va ser un mandat complicat.
Ha estat un mandat convuls pel tema del procés. Perquè els partits com Esquerra han patit una escissió durant el mandat, Convergència va passar a ser PDeCAT, en un grup en què van plegar tres dels quatre que van entrar, a banda del rebombori pel front marítim. Han passat moltes coses i per això encara té més valor aquest resultat.
Va patir també durant la campanya?
Durant la campanya, no. Potser no hauria d’haver dit patiment referint-me als darrers quatre anys de mandat. Em refereixo que aquesta victòria ha arribat després d’un mandat complicat, gens senzill. Teníem un acord que permetia actuar amb majoria i van fer allò a què ens vam comprometre. Satisfà veure que els vots avalen la feina que s’ha fet.
Què diu l’anàlisi de l’endemà?
Aquest cop hem guanyat en totes les taules amb una diferència molt important. Obtenir 2.007 vots no ho havia fet mai ningú a l’Escala. L’Escala és un poble cohesionat i que quan sintonitza amb una proposta i una manera de fer, vota per la proposta. Això va passar amb CDC, i ara amb el PSC. A l’Escala històricament hi ha hagut estabilitat que permet treballar.
Majoria absoluta sense precedent. La temptació de passar el corró hi deu ser.
És veritat. Però s’ha de pensar que, de fet, ja estàvem treballant amb una situació de majoria, producte d’un pacte. I no vam passar el corró. El vuitanta per cent de les propostes que s’han portat a ple s’han votat per unanimitat i moltes per majoria del 80 o 90 per cent. Molt sovint només era el PP que divergia dela resta. Un exemple és el darrer pressupost que va tenir els vots a favor de tots menys el PP. En aquest darrer mandat, uns quants pressupostos s’han validat per unanimitat. Per tant, l’oposició, d’alguna manera, ha anat avalant una acció de govern.
La priorització sí que és una tria de qui governa.
La millora dels serveis, aigua, gestió de residus, neteja viàri, està encarrilada però li hem de donar sentit. Ara farem l’EDAR i en un any haurem de proposar un model de gestió de l’aigua que passa per una millor fiscalització però també per una prestació del servei que no sigui directa. I el POUM per nosaltres és imprescindible. Nosaltres en veiem la necessitat des de fa temps.
La gestió cultural ha de ser un pilar d’aquest mandat.
Hem d’articular un relat cultural que sigui identitari, singular de l’Escala, a partir dels equipament nous com l’Alfolí, el cementiri mariner i Empúries i com això acompanya el creixement de la població i la modernització de la població.
Li he sentit dir que només volia governar vuit anys.
Vuit anys és un bon període per fer un projecte de poble. Establir límits legals als mandats és un error. Cada poble té la seva singularitat. No tanco la porta a res. En absolut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona