Política

La defensa de Sànchez, Rull i Turull demana al Suprem l’absolució i alerta de la vulneració de drets fonamentals

Les conclusions definitives confirmen les provisionals, diuen que els fets no van ser delictius i que els acusats van actuar en l’exercici dels seus drets

L’advocat defensor de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, Jordi Pina, ha presentat aquest divendres davant del Tribunal Suprem els escrits de conclusions definitives, que confirmen les provisionals i demanen l’absolució dels seus tres clients. En les desenes de pàgines de cada escrit es fa un relat dels fets, que no es consideren delictius, i s’assegura que van realitzar aquests actes en exercici de diversos drets fonamentals com la llibertat ideològica i d’expressió, el dret de manifestació o la llibertat política. Per això, alerta que si són condemnats, es vulneraran aquests drets, i la defensa ja avança que acudirà al Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg, per defensar-los.

Els fets relatats es remunten a la sentència del Tribunal Constitucional contra l’Estatut, el 2010, amb manifestacions, eleccions diverses, declaracions polítiques, fins a arribar el setembre del 2017. En tot cas, cap dels fets, diu l’advocat, podria suposar un delicte de rebel·lió, sedició, malversació de fons públics o organització criminal. De fet, reitera que no hi va haver violència generalitzada ni organitzada aquells dies, excepte puntualment dos cotxes de la Guàrdia Civil danyats i algun altre petit incident. A més, tots tres dirigents van fer crides a l’actitud pacífica, diuen els escrits.

En els escrits també es repassen les principals vulneracions de drets que s’han comès, segons el seu parer, durant el procés judicial i el judici mateix, com la competència del Suprem, l’empresonament, la inadmissió de proves, la denegació de la traducció simultània per declarar, i sobretot la prohibició de confrontar els vídeos amb les declaracions dels policies i guàrdies civils, així com la limitació d’algunes preguntes per part del president del tribunal, Manuel Marchena. També critica a Marchena que fes al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, una pregunta que havia vetat fer al fiscal, o que no recriminés certa desmemòria a alguns testimonis de les acusacions, però sí als de les defenses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona