Política

El Suprem arxiva la querella de prevaricació contra la JEC

El president Quim Torra acusava de prevaricació la Junta Electoral Central per haver-li ordenat que retirés llaços grocs dels edificis públics

L’alt tribunal diu que la JEC va actuar d’acord amb la llei

El Tribunal Suprem ha arxivat la querella per prevaricació presentada pel president de la Generalitat, Quim Torra, contra els membres de la Junta Electoral Central (JEC), pels acords que li ordenaven la retirada de llaços grocs dels edificis públics dependents de la Generalitat, perquè els fets no són delictius, segons recull l’agència ACN. El tribunal recorda que no concorren els requisits objectius i subjectius del delicte de prevaricació, ja que els tres acords a què es referia Torra en la seva querella es van dictar en compliment de les obligacions i responsabilitats de la JEC, que, d’acord amb la llei orgànica del règim electoral general (Loreg), ha de garantir, com a màxim òrgan de l’administració electoral, la transparència i l’objectivitat del procés electoral i del principi d’igualtat.

La interlocutòria indica que en eleccions “queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o els èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions”.

El Suprem diu que l’objectiu d’aquesta disposició és salvaguardar la neutralitat de les administracions públiques durant el procés electoral, i que en aquest cas la JEC va entendre que aquest interès estava sent vulnerat, cosa que va donar lloc als seus tres acords, la “revisió, si escau, correspon als òrgans jurisdiccionals competents de l’ordre contenciós administratiu”, diu.

La interlocutòria assenyala que els requeriments de la Junta Electoral es van dirigir a Torra com a màxima autoritat de l’Estat a Catalunya.

LA DATA

22.03.19
La Generalitat
va retirar del Palau la pancarta que deia “Llibertat presos polítics i exiliats” per ordre de la JEC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona