Política

PER LLOGAR-HI CADIRES

De l’alçada d’un campanar

La premsa ignora les al·legacions dels advocats defensors. Tota? No. A l’Abc llegim Pedro Cuartango: “El procés va ser un acte planificat des del poder amb un full de ruta que implicava trepitjar la legalitat”; a Álvaro Martínez: “Van den Eynde és la versió jurídica de l’alienació col·lectiva que afecta el separatisme”, i a Ignacio Camacho: “Es tracta de desqualificar d’avançat les previsibles condemnes com a part d’un pla repressiu contra l’aspiració de la independència.” I Federico Jiménez Losantos escriu a El Mundo: “Al cap de poc que se sàpiga la sentència, sortiran als carrers amb les masses i TV3 al darrere.”

Invocant May... quan convé

Juan Carlos Rodríguez Ibarra escriu als diaris del Grupo Joly –que, per cert, el presenten com a expresident de la Junta d’Andalusia– un text on demana dimissions: “La senyora May va decidir, en un gest que l’honora, dimitir quan va veure que no podia assolir el Brexit que van decidir els ciutadans. Els líders independentistes que se’n van escapolir o mantenen un discurs impossible podrien recuperar una mica de dignitat si seguissin l’exemple de May. Saben amb escreix que, si hi ha democràcia, en un estat no pot haver-hi secessió unilateral. I que si hi ha secessió s’acaba la democràcia.”

L’edat mental de la dissidència a Espanya

Eduardo Jordá afirma sobre els independentistes: “En una època menys infantil que la nostra ningú no es prendria seriosament uns personatges que han demostrat tenir l’edat mental d’un nen.”

El que preocupa a Espanya

Santy, a La Opinión de Coruña, veu així les relacions entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Sobre aquest punt, Màrius Carol, a La Vanguardia, diu: “De moment s’han posat d’acord que s’han de posar d’acord”, però Bieito Rubido es lamenta a l’Abc: “Si en aquest país hi hagués una classe política assenyada, ara mateix Sánchez tractaria de fer un govern amb PP i Ciutadans.”

Catalunya, la república de la repressió

Roberto L. Blanco comença parlant de Guardiola i acaba així: “Aquesta es l’única repressió que patim a Espanya: la que practiquen els autoanomenats reprimits, convertits en repressors.”

Les paraules de Borràs encara couen

Isidro J. Echániz escriu: “Amb personatges com la senyora Borràs tindrem molt difícil el famós diàleg que tant es demana, ja que la ignorància de la nostra història ens porta a elucubracions.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona