Política

NIL PAPIOL

ALCALDE ELECTE D'HOSTALRIC

“La gent volia canvi, aire fresc”

“Volem posar en marxa un centre de dia, que és imprescindible per a l’envelliment actiu de la gent gran de la població”

Relleu jove
Amb 28 anys, Papiol es convertirà dissabte en l’alcalde més jove de la comarca de la Selva. Tenint en compte que era el primer cop que es presentava com a alcaldable, i atès els suports que ha obtingut, reconeix que és protagonista d’un “aterratge” a l’alcaldia “per la porta gran”. Troba important que els joves se situïn al capdavant de les institucions.

Nil Papiol serà el nou alcalde d’Hostalric després que la llista que encapçalava, Sumem per Hostalric, aconseguís una àmplia majoria absoluta que li atorguen vuit dels onze regidors. Era el primer cop que es presentava a unes municipals i ha aconseguit arrabassar-li l’alcaldia a Josep Antoni Frias, de CiU, després de tres mandats seguits.

Els va agafar de sorpresa aquesta victòria tan àmplia?
Vam sortir a guanyar. Vam bastir un projecte per governar i fer-ho amb majoria. Partíem d’una situació de grans majories de CiU i sabíem que podia ser complicat. Per tant, no ens esperàvem aconseguir vuit regidors. Sentim un agraïment infinit a les 1.354 persones que ens van votar.
A què atribueix els bons resultats?
Hi ha dos factors importants. El primer és que fa molts anys, dotze, que hi havia el mateix equip de govern i el mateix alcalde i un cert estancament a Hostalric. I aquest és un factor que la gent ha valorat molt a l’hora de votar: la gent volia canvi, aire fresc. I l’altre factor és que vam fer una bona campanya amb un molt bon programa i una molt bona llista. De manera que la gent no només volia canvi, sinó que tenia una opció de canvi interessant i realista.
A més d’alcalde, ha anunciat que portarà la regidoria de Medi Ambient. Aquesta decisió té a veure amb aquesta nova etapa de govern que s’inicia?
El fet de tenir vuit regidors ens permetrà aprovar un cartipàs en què cada regidor tindrà una regidoria d’acord amb les seves capacitats. I en el meu cas, al ser ambientòleg, és lògic que agafi la regidoria de Medi Ambient, que de fet es dirà de Sostenibilitat. Volem apostar molt fort per aquestes qüestions i dedicarem el 0,3% de la recaptació de l’IBI a projectes de medi ambient i d’energies renovables. És molt important que els municipis siguem punta de llança en la lluita contra l’emergència climàtica.
Quins projectes teniu per a aquests quatre anys?
Volem fer molts canvis. Els més evidents es notaran en el cartipàs, perquè també crearem, per exemple, la regidoria d’Infància, que no existia, per donar-li el pes específic que volem a aquesta temàtica al poble. Estem també per fer un Ajuntament més obert i més proper als veïns, amb una escolta activa dels veïns i en què els grans projectes siguin consultats i no imposats. I promoure la participació ciutadana.
Hi ha alguna previsió en relació amb nous equipaments?
Volem posar en marxa un centre de dia, que és imprescindible per a l’envelliment actiu de la gent gran del municipi. Creiem que és important que entri en funcionament aquest mandat. I la idea és obrir-lo de manera mancomunada amb altres pobles del voltant, per tenir més capacitat d’invertir i oferir serveis. A més, tenim pendent d’acabar la segona pista poliesportiva municipal i s’ha fet una inversió molt gran en via pública. Caldrà invertir molts recursos en xarxa de clavegueram i també en actuacions en carrers i diversos camins, com el del Castell. I veurem com prioritzem aquestes actuacions, ja que l’Ajuntament té un pressupost de 4,5 milions anuals per fer tot això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona