Política

Pellicer (Junts) revalida el pacte amb ERC i Ara Reus

Llauradó (ERC): “He renunciat a l’alcaldia per un govern en clau nacional”

Cs denuncia el jurament de regidors

Carles Pellicer (JxCat-Junts) serà alcalde per tercer mandat consecutiu en obtenir ahir el suport dels sis regidors d’ERC i els dos d’Ara Reus. Aquest cop governarà des de bon començament amb majoria absoluta, amb 15 vots (un més dels que calien), i va assegurar “la voluntat de formar un govern de 15 regidors, ampli i estable, i buscant consensos”.

La candidata d’ERC, Noemí Llauradó, va afirmar que ha renunciat a l’alcaldia “perquè no es pot pactar amb partits que no reconeixen que hi ha presos polítics i exiliats i que no volen un referèndum”, i per això “aposta per un govern en clau nacional com a vicealcaldessa”. El portaveu del PSC, Andreu Martín, i la de la CUP, Marta Llorens, van criticar durament Llauradó per no haver donat suport a un acord com el de Sant Cugat del Vallès i Figueres. “Per primer cop s’ha decidit l’alcalde de Reus des d’un despatx de Barcelona. Suposem que també per pactes a la Diputació i al Consell Comarcal. Vostè no és alcaldessa perquè no ha volgut [...]. La nostra pàtria són les persones”, va etzibar Martín a la líder republicana, i Llorens va lamentar “la falta de valentia de canvi que s’hauria pogut materialitzar”.

Abans dels parlaments, els 26 regidors van prometre el càrrec. La líder de Cs, Débora García, després de la seva promesa, va denunciar que Montserrat Vilella (JxCat), en fer al·lusió als presos polítics, els d’ERC i “els que vindran”, referint-se als tres de la CUP, “no havia acatat la Constitució” i va demanar que se li tornés a exigir, reclam que la mesa d’edat no va acceptar, ja que els afegitons a la promesa són acceptats pel TC. L’Orfeó Reusenc va cloure l’acte de constitució de l’Ajuntament amb Els segadors, i dos dels tres regidors de Cs van ser els únics que no es van aixecar de la cadira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona