Política

Jordi Colomí

Alcalde de Torroella de Montgrí (UPM)

“Volem tenir cura de les coses petites”

TRIOMF · Ha vençut ERC i JxCat però manté pacte amb els republicans i ofereix diàleg

marítim pot arrencar el 2020

Experiència
Colomí té 58 anys, va néixer a l’Estartit i, després d’haver estat regidor d’Urbanisme del municipi del 1991 al 2003, es va acabar distanciant de la política local fins al 2015, quan hi va tornar amb un resultat meritori que d’entrada no els va servir de gaire però finalment els va permetre governar amb ERC i LEST. Ara ha guanyat els comicis i dissabte va ser investit alcalde per primer cop.
Mantenir-lo com a candidat, per l’experiència, enmig de la renovació d’ERC, amb Calvet, i de JxCat, amb Bartomeus i Mercader, sembla que els ha anat bé.
El resultat electoral per a nosaltres ha estat espectacular. Tenir els més de 1.400 vots que vam assolir, amb tantes llistes competint, no és usual i ens ha sorprès. Confiàvem, però, en les nostres forces i crec que ens han reconegut la feina feta. Això sí, és una gran responsabilitat.
Què destacaria de la feina feta?
Afrontar el dia a dia però preveient el futur més immediat i a mitjà termini. És difícil transmetre-ho, però hem estat de sort que l’electorat de Torroella i l’Estartit ho ha valorat. Però segur que també ens ha ajudat que dúiem gent preparada per a cada àrea, coneguda i de moltes nacionalitats. Això també és un reflex del municipi del present i del que serem en el futur.
El pacte amb ERC sembla que ha estat senzill.
L’endemà mateix de les eleccions vam parlar amb Marc Calvet [ERC] i vam lligar les línies mestres de seguida, en consonància amb el govern progressista que havíem fet fins ara. En un parell de reunions el vam tenir fet i pràcticament sense haver de signar res, perquè hi ha confiança i cohesió entre els deu... A més, aquest cop som cinc regidors i cinc regidores.
Ara, però, ja no els cal LEST...
Els pobles cremen etapes. I a l’Estartit, després de 35 anys amb LEI i LEST com a formació més votada, UPM també ha guanyat aquest cop. Els projectes polítics es desgasten i a nosaltres, de fet, també ens havia passat i ens hem refet. Però la relació amb les dues regidores en el govern de l’anterior mandat va ser bona i espero que així continuï amb la seva representant, Sandra Pibernat, en el nou mandat.
Ja tenen el nou cartipàs a punt?
Està avançat, però l’acabarem de definir en els pròxims dies. Però no tanquem la porta als altres grups. No descartem res, encara que som dues formacions d’esquerres, la primera i la segona més votades, i representem més del 50% dels vots.
Quina relació preveu amb l’oposició?
Hi vull un diàleg permanent, veure’ns sovint amb els portaveus i arribar a grans pactes, perquè molts projectes són de poble i les opinions els faran millors. I penso que tindrem la sort de tenir una oposició potent, amb gent molt preparada i amb experiència, tant de govern com a l’oposició. Hi haurà un exalcalde, tres exregidores de govern i la CUP, que ja va participar des de fora en moltes iniciatives de l’anterior govern.
Quins projectes prioritzaran?
Tots els grans que estan en marxa, com ara la millora de la zona esportiva, la reforma dels accessos viaris a l’est de Torroella i la façana marítima de l’Estartit. Però també volem tenir cura de petites coses quotidianes, com ara la neteja, el paisatge urbà i un plus en l’atenció a les persones, tant als veïns com a les que ens visiten.
La solució a la mobilitat seria un nou pont sobre el Ter?
Això ja no depèn de nosaltres, però per treure cotxes de les travessies principals volem potenciar dues antenes: pel sud, cap a l’Estartit per una via més directa, i fer més accessible l’arribada a la zona d’aparcament de l’Espai Ter. Però en una altra escala, per exemple, també volem començar a generar camins segurs cap a les escoles i la zona esportiva.
Mantenen la previsió d’inici de les obres del passeig marítim?
L’objectiu és començar la primera de les diverses fases passat l’estiu del 2020. Però abans de començar, volem tenir resolts els problemes d’inundabilitat del torrent d’en Planes, a la desembocadura a la platja de l’Estartit, perquè seria imperdonable que ens gastéssim milions d’euros en un nou passeig i es tornés a inundar a la primera llevantada. És una obra complexa, però si trobem finançament es podria fer en paral·lel a les diferents fases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona