Política

Els observadors veuen “insuficient’’ el temps d’exposició dels informes dels advocats dels acusats per l’1-O

Internacional Trial Watch apunta una “desproporció manifesta” entre les hores que hi van poder dedicar les acusacions i les hores de les defenses

El 9 de juliol presentaran un informe preliminar amb una primera valoració global

Internacional Trial Watch denuncia que el temps que es va deixar a les defenses per exposar els informes finals de les defenses dels acusats ha estat “insuficient’’. Consideren que s’hagués hagut d’habilitar un dia més de sessions i dedicar-ne tres als informes finals i les últimes paraules dels acusats, tenint en compte, consideren els observadors internacionals, que les acusacions eleven les peticions fins als 74 anys de presó. Els observadors creuen que “tan poc temps’’ ha posat en una situació de “forta pressió’’ els lletrats de les defenses, en una causa amb un enorme “patrimoni probatori’’. L’organització creu també que hi ha hagut una “desproporció manifesta’’ entre les hores que hi van poder dedicar les tres acusacions, set, i les de les defenses individualitzades, que van ser dotze.

En el darrer comunicat sobre les valoracions del judici de l’1-O, els observadors internacionals han criticat doncs, la distribució dels temps dedicat sa presentar els informes finals d’acusacions i defenses, ja que consideren que la “necessitat d’un judici’’ amb nou dels acusats presos, no pot anar “en detriment’’ del dret de defensa dels acusats. Defensen que cal poder contrarestar les acusacions fent una valoració de la prova en 422 testimonis i setze pèrits, a més de la documentació extensa del sumari. Pels observadors, s’ha de tenir en compte que el judici s’ha celebrat davant d’un tribunal que no permet l’apel·lació a una segona instància.

Aquest és el darrer informe que fa l’entitat sobre el judici, abans que el 9 de juliol vinent es presenti l’informe preliminar amb una primera valoració global del treball d’observació realitzat. Durant les divuit setmanes de judici, International Trial Watch ha estat present en les divuit sessions amb la presència de quaranta observadors internacionals de quatre continents, deu acadèmics de diferents universitats espanyoles i nou membres d’organitzacions de defensa dels drets i llibertats de Madrid, el País Basc, Galícia, Andalusia, Illes Balears i Catalunya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona