Política

Vox suspèn les negociacions amb el PP per la investidura a la Comunitat de Madrid

La formació d’extrema dreta cancel·la les reunions previstes per a aquesta tarda a l’espera que s’aclareixi què passa a l’Ajuntament de la capital espanyola

Rocío Monasterio exigeix als populars que compleixin la seva part de l’acord

La candidata del partit ultradretà Vox a la presidència de la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, ha cancel·lat aquest dilluns les reunions que tenia aquesta tarda amb el PP per parlar de programa i de negociació d’investidura fins que no s’aclareixi la situació a l’Ajuntament de la capital espanyola.

En declaracions als periodistes a l’Assemblea de Madrid, Monasterio ha assenyalat que “fins que no s’aclareixi què és el que està passant a l’Ajuntament de Madrid no té sentit seguir avançant en la Comunitat de Madrid”. “Hi ha un contracte entre el PP i Vox que contempla una coalició de govern i que inclou regidories de govern per Vox i a més una proporció en pressupost, i això és el que es va signar el divendres a la nit”, ha explicat.

Monasterio ha indicat que Vox l’única cosa que està fent és exigir que es compleixi la part del contracte que el PP ha signat amb Vox. “Fins que això no s’aclareixi no té molt sentit seguir avançant amb altres negociacions”.

La diputada madrilenya ha assegurat que el seu partit sempre estarà amb la mà estesa cap a aquells que vulguin ser els seus “socis” i que “compleixin els acords”. “Fins que no es compleixi els pactes entre el PP i Vox no té sentit seguir avançant amb altres negociacions. Quin sentit té avançar amb unes negociacions per signar un acord si després aquests acords no es compleixen? Estaríem perdent el temps totes dues parts”, ha insistit.

Monasterio ha remarcat que Vox es va comprometre a no filtrar el document subscrit amb el PP al consistori madrileny i que complirà amb aquest compromís, encara que ha afirmat que l’acord inclou regidories de govern. “L’alcalde [José Luis Martínez-Almeida] ha de decidir quines regidories poden ser. Nosaltres tampoc pretenem caminar exigint i detallant tot”, ha apuntat.

Ha precisat que Vox porta setmanes intentant asseure’s amb Ciutadans, però la formació taronja no accedeix a signar acords amb ells. “Ens encantaria poder asseure’ns en una taula a tres, amb Ciutadans, el PP i Vox, però necessitem socis que tinguin capacitat de negociació, flexibilitat i capacitat de cedir per les tres parts, també per la part de Vox”, ha ressaltat. Monasterio ha posat l’accent en la necessitat de tenir “socis fiables”, que “quan signen un acord ho compleixin”.

“Nosaltres, per la nostra banda, quan signem un acord ens comprometem a complir amb la nostra part i ser lleials. L’única cosa que estem demanant als altres socis és que facin el mateix i compleixin la seva part de l’acord”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona