Política

La CUP diu a Torra que la resposta a la sentència de l’1-O no pot ser “només simbòlica”

Riera aposta per iniciar “un nou cicle de desobediència social i institucional”

El diputat defensa exercir l’autodeterminació

El portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha dit aquest dimarts al president de la Generalitat, Quim Torra, que la resposta a la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum s’ha de basar en l’autodeterminació “real i material, i que no sigui només simbòlica”.

En una roda de premsa al Parlament, on ha informat de la seva reunió aquest dimarts amb Torra, Riera ha explicat que ha transmès al president que “ja n’hi ha prou de retòrica, de discursos abstractes i idealistes”.

“Es tracta de passar dels símbols a l’acció. No serveix de res que el president faci apel·lacions simbòliques si no hi ha política real de l’exercici d’autodeterminació”, ha afegit.

Segons ell, després de la sentència del judici del procés s’ha d’iniciar “un nou cicle de desobediència social i institucional” amb el qual donar resposta “a la repressió de l’Estat”.

Riera ha assegurat que hi ha “propostes de com fer-ho i diversos escenaris”. “Però el que és important no és què farem, sinó com hi arribem”. I ha fet seves les paraules de l’al·legat final de l’expresident d’Òmnium, Jordi Cuixart, en el judici del procés, quan va dir: “ho tornaria a fer”. “Es tracta de tornar-ho a fer i fer-ho bé”, ha reblat.

Pel diputat de la CUP, “una resposta institucional contundent en clau antirepressiva requereix d’un gran acord i la màxima unitat possible” tant de l’independentisme com de “bona part de la societat”. Per això, han plantejat a Torra que calen “grans consensos sobre com arribar a un nou moment d’exercici real no simbòlic de l’autodeterminació” i que és convenient “una estratègia clara” per aconseguir-ho.

En aquest sentit, ha afirmat que l’estratègia per arribar a l’autodeterminació “no pot passar pel pacte o el diàleg, sinó només per la via unilateral, el conflicte i la confrontació amb l’Estat”.

Preguntat sobre com podria exercir-se “l’exercici real i material d’autodeterminació” que reclama la CUP, ha apuntat que el seu partit encara “està tractant” la qüestió i que tampoc el president Torra li ha traslladat les seves impressions sobre això.

Riera creu que el govern ha de fer “un canvi de rumb radical” i ha criticat la seva gestió. “No es diferencia gens de governs anteriors de la Generalitat”, ha afirmat. Finalment, ha advertit que si no es dona resposta a les necessitats socials ni s’aposta per la sobirania sobre els recursos no es crearan “les condicions objectives per a una ruptura democràtica real”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona