Política

Retrets dins de JxCat pel pacte amb el PSC a la Diputació

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (PDeCAT), defensa els acords municipals amb el PSC: “Ningú em donarà lliçons”

Neus Munté afirma que el que “no s’hi val és mentir” i que “no hi havia una opció alternativa independentista a la Diputació”

L’alcaldessa de Calella i membre de l’executiva del PDeCat, Montserrat Candini, ha defensat aquest diumenge els acords amb el PSC i ha fet una crida a no fer “blocs” i cordons “sanitaris i ideològics”. En una entrevista al programa Via Lliure’de RAC1, Candini ha afirmat que ningú li donarà “lliçons” de principis de sobirania i de si pactar amb el PSC significa “trair a algú”.

Aquest migdia ha estat l’exconsellera de Presidència i exportaveu del govern Neus Munté, que a través de Twitter ha assegurat: “El que no s’hi val és mentir. No hi havia una opció alternativa de pacte indy a la DIBA pq els números no surten i Comuns no ens volen a JxC enlloc”.

Candini, que va ser investida amb els vots del PSC, ha carregat contra alguns dirigents polítics de JxCat que han apostat per revertir els pactes municipals amb el PSC. “Alguns obliden que són diputats gràcies a moltíssima gent al conjunt del país que hem fet tots els esforços, especialment a les eleccions del 21-D. Sempre s’ha de ser agraït”, ha comentat en referència al vicepresident del Parlament, Josep Costa, i a la diputada al Congrés per JxCat Laura Borràs.

Costa i Borràs van expressar aquest dissabte el seu malestar pel pacte amb el PSC i van demanar “revertir tots els pactes amb el 155” a través de les xarxes socials.

“Tothom lamenta els pactes però no explica els pactes que es volien fer excloent altres. Els qui estem en contra de pactar amb els del 155 ho estem arreu. Ho faci qui ho faci. Revertim aquests pactes? Tots? Vinga! Som-hi!”, va escriure l’exconsellera . Una petició, llançada també pel portaveu del grup parlamentari, Albert Batet, que també ha estat retuitejada pel president Puigdemont.

Molt més crític es va presentar el vicepresident del Parlament, J osep Costa , que també a les xarxes va admetre: “Vaig entrar en política per l’1-O i fa massa temps que sent que m’arrosseguen cap a la renúncia al mandat del referèndum. Crec que la situació exigeix revertir tots els pactes amb el 155, posar fi a les renúncies i tornar a la unitat que va fer possible l’1-O.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona