Política

Sánchez valora incorporar ministres de Podem al seu executiu

Podem lamenta que el president en funcions mantingui el veto sobre Pablo Iglesias

Pedro Sánchez valora “tots els escenaris possibles” per pactar amb Podem el pròxim executiu, fins i tot incorporar membres de la formació morada al Consell de Ministres, segons ha avançat aquest dijous a la tarda ’eldiario.es’ i han assenyalat fonts socialistes.

El digital subratlla que la cúpula del PSOE estaria disposada a acceptar perfils més tècnics que polítics. Els noms els hauria de plantejar el grup d’Iglesias i haurien de comptar amb el vistiplau del president en funcions.

Aquesta opció barraria la porta a Pablo Iglesias per evitar que les “discrepàncies de fons” –essencialment la qüestió catalana– poguessin desestabilitzar l’executiu. Fonts de Podem han lamentat, en aquest sentit, que Sánchez mantingui el veto a Iglesias.

Fonts del PSOE han indicat que la proposta del president en funcions i secretari general del partit és “tornar al punt de partida” i parlar de continguts abans de parlar de càrrecs. Admeten, però, que Sánchez està valorant “tots els escenaris possibles”.

Per la seva banda, fonts de Podem han considerat que “seria una excel·lent notícia” que els dos partits es posessin a negociar un govern “de forma integral”. En tot cas, alerten que el PSOE “ha d’aixecar els seus vetos” als candidats que proposi la formació morada, que assegura que no començarà una negociació vetant ningú dels socialistes i que, per tant, entén que ells han de fer el mateix. “No és forma de començar una negociació i no és respectuós amb l’aliat”, asseguren.

Finalment, Podem també considera “absurd” que al capdavant dels ministeris no hi pugui haver “les persones que han estat escollides per la gent en unes eleccions”. Admeten que hi ha d’haver tècnics, però subratllen que l’electorat vota per “triar els seus representants” i afirmen que això “s’ha de veure reflectit” a l’executiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona