Política

Podem reclama a Bravo (Guanyem) que els deixi ser dos anys al govern de la Bisbal

El cercle local de la formació insta l’edil electa a respectar el pacte preelectoral i el precepte de repartir els quatre anys

El cercle de Podem a la Bisbal d’Empordà, que va anar en coalició amb Guanyem i Maite Bravo com a cap de llista, reclama a l’edil que els cedeixi la representació al consistori els dos darrers anys de mandat, d’acord amb el pacte subscrit pels dos grups a l’abril per presentar candidatura conjunta. Segons el tercer acord del document, la presència de les dues formacions en el nou consistori s’havia de repartir al 50%, i, en cas que el nombre final d’electes fos senar –només en van assolir un–, l’edil imparell hauria de cedir el lloc a un representant de l’altre grup als dos anys.

Bravo, finalment, va inscriure el grup municipal a nom, sols, de Guanyem i ha entrat en l’executiu amb ERC i la CUP, amb les àrees d’Acció Social i competències d’Habitatge Protegit. Des de Podem, l’enllaç entre el cercle i les altres formacions, Bilal Bensahid, desmenteix que s’oposessin a participar de l’executiu i defensa la feina feta des del col·lectiu en campanya, com a clau en els 341 vots i l’acta aconseguida. Per Bensahid, no hi havia cap discrepància entre l’assemblea local de Podem per governar amb forces independentistes, com són ERC i la CUP i lamenta que Bravo “vetés” la seva participació en les converses amb els representants d’aquests dos grups, l’alcalde republicà, Enric Marquès, i el primer tinent d’alcalde de la CUP, Carles Puig.

Reclamaran l’acord

Podem vol reconduir la situació i aconseguir representativitat al consistori a partir del juny del 2021, en l’equador del mandat municipal. Per a aquest objectiu, no descarten entrar en litigis, per bé que, per norma, l’acta és personal i el més habitual és que en cas de discrepància l’edil electe acabi passant a ser no adscrit. El cercle de Podem reivindica la política “no com una professió, sinó com una vocació”. I en matèria d’habitatge, destinar-hi un 2% del pressupost anual, fer que en 15 anys el 15% del parc local sigui social –amb 50 de nous cada any–, i fomentar l’ús de pisos buits o nous models, com ara la masoveria urbana o pisos cooperatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona