Política

Girona aposta per blindar els comptadors de llum

L’Ajuntament anuncia un pla per preservar les instal·lacions elèctriques en barris com ara Font de la Pólvora

Seguiria l’exemple de la Mina, on s’han protegit amb portes metàl·liques i alarmes

L’Ajuntament de Girona aposta per blindar els comptadors de llum per frenar el frau elèctric a la ciutat. És una de les mesures que es tiraran endavant i que va anunciar ahir la regidora delegada de Drets Socials, Núria Pi, durant el primer ple ordinari del mandat 2019-2023.

L’equip de govern reconeix aquesta opció aprofitant que Ciutadans, partit a l’oposició, havia presentat una moció en el ple en què proposa un seguit d’actuacions per resoldre els problemes de subministrament elèctric que tenen alguns barris de la ciutat.

Segons va explicar Pi, es treballa amb la possibilitat de seguir el model de Sant Adrià de Besòs i és per això que es preveuen contactes amb responsables d’aquest ajuntament per engegar també una prova pilot semblant a Girona, i concretament al barri de la Font de la Pólvora, segons va anunciar ahir el govern municipal. Concretament, al sector de la Mina s’han engegat mesures per intentar impedir la manipulació d’aparells, com per exemple la instal·lació de portes metàl·liques, alarmes d’intrusió i centralitzacions de comptadors per dificultar l’accés a les instal·lacions elèctriques. “L’Ajuntament no ha escatimat recursos”, diu la regidora Núria Pi, “som plenament conscients que hi ha veïns que tenen regularitzada la seva situació”. “Cal trobar una solució, i ens agradaria trobar-la avui, però la complexitat requereix rigor, i hi estem treballant”, conclou.

Aquestes mesures arriba després de les reiterades queixes dels veïns del barri de la Font de la Pólvora, que fa anys que pateixen talls de llum cada dia. De fet, la setmana passada representats de la Plataforma per la Dignitat i de l’associació de veïns Font de la Pólvora es van trobar amb l’alcaldessa, Marta Madrenas, i diversos regidors per tractar les mesures que cal dur a terme per revertir aquesta situació. Els representants veïnals diuen que van sortir “decebuts” amb la resposta de l’Ajuntament de Girona en aquella reunió, ja que l’única solució que proposa és incrementar la intervenció policial en els casos de frau elèctric. El govern municipal insisteix que s’estan buscant solucions, amb dues línies principals: la primera, mantenir la lluita contra el frau elèctric, també per motius de seguretat; la segona, continuar estant a sobre de la companyia, tant per a la sol·licitud de dades i informació com per les possibles inversions que s’hagin de fer al barri.

LA FRASE

Ens agradaria trobar avui una solució, però la complexitat requereix rigor
Núria Pi
regidora de drets socials

La policia, amb càmeres personals

La Policia Municipal de Girona disposarà d’una dotzena de càmeres unipersonals per als seus agents, que duran a l’uniforme. Així ho va reconèixer ahir l’alcaldessa, Marta Madrenas, a preguntes del regidor de Guanyem, Lluc Salellas, que va demanar quina política de transparència tindrà el govern amb aquests aparells. “Hi estem treballant i trobarem la fórmula perquè no sigui un sistema opac”, diu Madrenas, que no va precisar quan es posaran en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona