Política

El govern de la Diputació de Barcelona s’aprova amb els vots a favor de PSC, JxCat, comuns i PPC

ERC, Cs i TxT s’abstenen en la votació per fixar l’organigramade l’òrgan supramunicipal

L’executiva estarà presidida per Núria Marín i tindrà com a vicepresidents Jaume Collboni, Carmela Fortuny, Ferran Mascarell i Núria Parlon

La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dimarts el seu govern gràcies als vots a favor de PSC, JxCat, comuns i PP, en una votació que ha rebut les abstencions d’ERC, Cs i TxT i sense cap partit que s’hi hagi mostrat en contra.

El nou govern estarà encapçalat per Núria Marín com a presidenta (PSC), Jaume Collboni (PSC) de vicepresident primer, Carmela Fortuny (JxCat) com a vicepresidenta segona, Ferran Mascarell (JxCat) com a vicepresident tercer, i Núria Parlon (PSC-CP) com a vicepresidenta quarta i diputada delegada per les Polítiques de Participació, l’Agenda 2030 i els ODS.

Hi haurà nou àrees competencials i executives: Presidència (Marín i la socialista Pilar Díaz), Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns (Carles Ruiz, Rubén Guijarro i Òscar Sierra, PSC), Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial (Josep Arimany, JxCat), Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals (Pere Pons i Josep Tarín, JxCat), Medi Ambient (Francesc Xavier Gomar, PSC), Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç (Eva Menor, Joan Lluís Ruiz i Òscar Sierra, PSC), Cultura (Joan Carles Garcia Cañizares (JxCat), Educació, Esports i Joventut (Alfredo Vega, David Escudé i Javier Silva (PSC), i Cohesió Social, Ciutadania i Benestar (Lluïsa Moret, Enric Llorca i Alba Barnusell (PSC).

La sessió plenària també ha servit per nomenar els membres de la Junta de Govern de la corporació. Sota la presidència de Núria Marín, els diputats amb dret a vot són Jaume Collboni, Núria Parlon, Carles Ruiz, Pilar Díaz, Eva Menor, Francesc Xavier Gomar, Lluïsa Moret, Alfredo Vega i Rubén Guijarro, per part del PSC-CP; per JxCat són Carmela Fortuny, Ferran Mascarell, Pere Pons, Josep Arimany, Joan Carles Garcia Cañizares, Neus Munté i Josep Tarín.

D’altra banda, els diputats que podran assistir a les reunions de la Junta de Govern, amb veu però sense vot, són Josep Ramon Mut (ERC-AM), Laura Pérez (ECG), Celestino Corbacho (Cs), Xavier García Albiol (PP) i Lluïsa Melgares (TxT).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona