Política

Sánchez assegura que no vol “llençar la tovallola”

El president espanyol en funcions es compromet a fer un govern “el més aviat possible” i confia que no calguin nous comicis

Reclama a PP, Cs i Podem tornar “al punt de partida”

El secretari general del PSOE i president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat aquest dijous a la nit que no vol “llençar la tovallola” malgrat la investidura fallida d’aquest dijous al Congrés dels Diputats. En una entrevista a Telecinco, el presidenciable socialista ha reclamat a PP, Cs i Podem tornar “al punt de partida” i els ha demanar “responsabilitat” per desbloquejar la situació.

Sánchez ha reconegut que sent “frustració en l’àmbit personal, però no me la puc permetre en l’àmbit polític” i s’ha compromès a què Espanya tingui govern “el més aviat possible”. “Assumeixo la meva responsabilitat, però els altres partits han d’assumir la seva, que és facilitar un govern”, ha dit.

Per això ha reclamat a PP, Cs i Podem que reflexionin i contribueixin a desbloquejar la situació, perquè, més enllà de bloquejar-la amb els seus vots negatius –en el cas de PP i Cs– “no tenen oferta alternativa”. “Hem de reprendre el camí de la responsabilitat”, ha reclamat.

El líder del PSOE ha recordat que la seva aposta és un govern progressista que no depengui de les forces independentistes. “Però ha de ser un govern cohesionat, que funcioni, coherent, amb una única direcció. No poden ser dos governs en un”, ha indicat.

Des del seu punt de vista, el 28 d’abril la ciutadania va dir als partits que era important “dialogar i arribar a un acord”. “Hem explorat una via i no ha arribat a bon port, però no significa que sigui el final. Hem de tornar al punt de partida i explorar altres vies. Convido PP, Cs i Podem a fer-ho”, ha indicat.

Sánchez ha confiat que una d’aquestes vies pugui obrir la porta a conformar un govern en les pròximes setmanes.

El socialista ha retret a Iglesias haver-se “equivocat tremendament” avui i de tenir la intenció de formar “un govern paral·lel” que ell no podia permetre. Segons ell, el líder dels morats és “conscient de l’error i del carreró sense sortida al que ha portat la seva formació”.

També ha tingut paraules per al líder de Ciutadans, Albert Rivera, de qui ha dit que s’enfronta a una “crisi existencial” del seu projecte polític després de les darreres dimissions que hi ha hagut al partit. El presidenciable socialista ho ha atribuït al fet que “Rivera només té un intermitent, que és el de la dreta”.

També s’ha mostrat disposat a “estudiar” els pactes d’estat que li proposa el líder del PP, Pablo Casado, però l’ha advertit que, per a això, “primer cal un govern”.

Finalment se li ha preguntat si estaria disposat a incorporar l’exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, en un futur executiu. Sánchez ha destacat la vàlua de la rival política de Pablo Iglesias i ha dit que “compleix el perfil” per tenir responsabilitats de govern en un executiu espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona