Política

El Govern convida a Podem a negociar ja, però només un pacte programàtic

Mentrestant, els socialistes segueixen amb la seva crida al fet que el PP i Ciutadans meditin l’abstenció per a desbloquejar la investidura

La fórmula de govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem ha estat enterament descartada pel govern espanyol, que no obstant això ha convidat aquest dimarts al partit de Pablo Iglesias a asseure’s per a negociar un acord programàtic “al més aviat possible”.

Tant el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, com la titular d’Hisenda, María Jesús Montero, han incidit que l’intent d’un govern conjunt ja ha estat “esgotat” i que per a “regenerar la confiança” mútua és millor parlar sol de programes.

La invitació a una nova reunió per part dels membres de l’equip negociador del Govern s’ha produït davant els mitjans, la qual cosa ha semblat disgustar al secretari d’Acció de Govern d’Unides Podem, Pablo Echenique. Aquest ha reclamat al PSOE, través de Twitter, asseure’s “amb responsabilitat a negociar un acord integral de govern”, en comptes que una “ronda de ministres” acudeixi als mitjans de comunicació a “tirar la culpa als altres”.

Amb el president en funcions, Pedro Sánchez, de vacances a Doñana (Andalusia), l’estira-i-arronsa d’acusacions sobre qui hauria de prendre les regnes de la negociació no cessa i tampoc es fixa una data per a reprendre-la, malgrat l’últim missatge del Govern.

“Haurà de ser Unides Podem la que accepti asseure’s a parlar dels problemes de les persones i comprometre el seu suport per a la investidura —de Pedro Sánchez— o per a la legislatura”, ha dit Montero davant els periodistes a Sevilla. La ministra ha ofert als d’Iglesias reunir-se “aquesta tarda o matí” per a discutir un acord exclusivament programàtic i ha apel·lat a la “maduresa política” dels seus “socis preferents” per a evitar la repetició electoral.

Abans, José Luis Ábalos havia retret a Unides Podem que va perdre les “formes” amb la seva exigència d’entrar en el Consell de Ministres, i que les “reflexions posteriors” a la investidura fallida de juliol “tampoc han anat acompanyades d’un desig de confiança que mereixés un nou intent” d’acord.

Mentrestant, els socialistes segueixen amb la seva crida al fet que el PP i Ciutadans meditin l’abstenció per a desbloquejar la investidura de Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona