Política

L’oposició retreu a Aragonès que atribueixi tota la responsabilitat a l’Estat i no a la falta de pressupostos a Catalunya

La CUP celebra que el conseller “porti als tribunals” l’executiu espanyol però titlla el Govern de “subordinat”

Els comuns acusen Aragonès de no voler un nou sistema de finançament perquè “fa de botifler”

Els partits de l’oposició han retret al vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que atribueixi tota la responsabilitat de l’ajust de despesa a l’Estat i no a la “incapacitat” de l’executiu català d’aprovar uns pressupostos per al 2019. “Negar que vostès tenen algun tipus de responsabilitat en la situació que ens trobem és negar la realitat. És un problema d’ingressos”, ha dit aquest dimecres el diputat de CatECP, David Cid, en la compareixença d’Aragonès al Parlament. Els comuns consideren que cal un nou sistema de finançament a Catalunya per tal de fer front a la situació però que el conseller no s’atreveix “perquè fa de botifler”.

Per la seva banda, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha celebrat que Aragonès “porti als tribunals” el govern espanyol pels incompliments en pagaments que reconeixen la llei, però acusa el govern català d’estar “subordinat”.

Respecte la via judicial anunciada per Aragonès, el diputat del PP, Alejandro Fernández, ha recordat l’intent d’Artur Mas de presentar un recurs als tribunals en l’aleshores govern de Mariano Rajoy “que no tenia cap tipus de viabilitat”. El popular considera que és només un “anunci incendiari” per generar “tensió política” i que és “incompatible” amb la resolució del conflicte.

Els socialistes, per la seva banda, han acusat Aragonès de “judicialitzar” la política. “Fer un titular per carregar la culpa als altres ens sembla molt poc honest”, ha assenyalat la diputada socialista Alícia Romero. Romero ha retret al vicepresident que el Govern no portés al Parlament els pressupostos per tal de debatre’ls i ha atribuït els ajustos del 6% perquè hi ha vigents uns pressupostos “pensats del 2016”. “No hem pogut fer esmena a la totalitat dels pressupostos, com van fer vostès”, ha dit la diputada en referència als comptes generals de l’Estat.

La CUP ha demanat que el Govern “planti cara a aquesta maniobra d’estat”, i ha criticat que Aragonès vulgui fer creure que la “retallada” de pressupost “és el millor per la ciutadania”. Sirvent ha qualificat l’ajust de “vergonya” i “fracàs” i responsable de “conseqüències greus”. “Ni tan sols han aconseguit mantenir el nivell de despesa”, ha lamentat la diputada cupaire.

El diputat de Cs, José María Cano, ha assegurat que les “retallades no són resultat de l’Estat” sinó de la “nefasta gestió” del Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona