Política

Johnson avisa que no retardarà el ‘Brexit’ “sota cap circumstància”

L’oposició promou una llei per obligar el govern a tenir l’autorització de la cambra per marxar de la UE i evitar una sortida abrupta

El primer ministre britànic Boris Johnson ha advertit aquest dilluns que no demanarà “sota cap circumstància” retardar la data de sortida del Regne Unit de la Unió Europea, prevista pel 31 d’octubre.

En un discurs 24 hores abans que es voti al parlament de Westminster una llei promoguda per l’oposició per obligar el govern a tenir l’autorització de la cambra per marxar de la UE i evitar així una sortida abrupta sense pacte, Johnson ha dit que això fa “impossible qualsevol negociació amb la UE”.

Fonts citades per la BBC però apunten que el primer ministre està disposat a proposar eleccions pel 14 d’octubre si perd la votació de dimarts, que veu com una qüestió de “confiança”, tot i que en el seu discurs ha dit que no vol uns comicis.

“Si hi ha una cosa que ens pot fer anar enrere en les converses (amb la UE) és la sensació a Brussel·les que els diputats poden trobar alguna via per cancel·lar el referèndum”, ha assegurat Johnson en el seu discurs per rebutjar la proposta de llei de l’oposició, que també té suports de diputats tories rebels amb el primer ministre.

Per Johnson, un retard en el Brexit més enllà del 31 d’octubre “no tindria sentit” i faria les negociacions “impossibles”. “Per demostrar als nostres amics de Brussel·les que estem units en el nostre objectiu, els diputats han de votar amb el govern en contra del retard de Corbyn”, ha afirmat.

Segons s’ha filtrat a la premsa britànica en les últimes hores, Johnson ha amenaçat els diputats conservadors que es rebel·lin contra el seu executiu en la votació de dimarts a quedar fora de les properes llistes electorals.

Amb tot, la premsa britànica apunta que Johnson podria proposar celebrar eleccions al Regne Unit el 14 d’octubre si Westminster veta aquest dimarts el Brexit sense acord. Si les guanya, es consideraria legitimitat per treure els britànics de la UE fins i tot si no hi ha pacte amb Brussel·les.

Si s’aprova, la llei que promouen l’oposició i alguns diputats rebels obligaria el govern a tenir l’autorització de la cambra per marxar de la Unió Europea, evitant així una sortida abrupta sense el vistiplau dels diputats el 31 d’octubre.

De fet, el text publicat apunta que el parlament britànic hauria d’aprovar l’acord de sortida el 19 d’octubre, dos dies després de la cimera europea, o assolir una extensió del Brexit fins al 31 de gener o, en el pitjor dels escenaris, avalar una sortida abrupta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona