Política

QUICO PI DE LA SERRA

CANTAUTOR

“Vull marxar d’Espanya”

Partits ·

“El que m’interessa és plantar cara d’una manera clara a l’Estat, i que anem tots a una”

“No m’ha sorprès gaire tot el que està passant. He rebut força hòsties a la vida i ja conec segons quins tarannàs”

Amb una trajectòria artística i un grau de compromís polític fora de tota discussió, el cantautor i músic Quico Pi de la Serra (Barcelona, 1942) ja no està per eufemismes. I, per això, defensa sense embuts la necessitat que, segons ell, té Catalunya d’emancipar-se de l’Estat espanyol.

Què anirà a reivindicar enguany a la Diada?
Hi aniré per reclamar la independència, no pas per felicitar els partits. I també per exigir la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats.
Vostè que ha estat a tantes, com ha vist l’evolució d’un esdeveniment que ha passat de ser gairebé anecdòtic a multitudinari?
És un fet molt positiu. Si a qualsevol altre país tinguessin un grau de mobilització com el que hi ha aquí cada any, amb milions de persones al carrer, això obriria debats a fons. A l’Estat espanyol no és així, el que implica que ens enfrontem a una realitat bastant lamentable.
L’ha sorprès la resposta de l’Estat al procés?
Tinc 77 anys i ja em va tocar lluitar contra el franquisme i, a més, tot el meu treball està implicat amb la realitat política. Per tant, no m’ha sorprès gaire tot el que està passant ara mateix. He rebut força hòsties a la vida, i ja veig per on van segons quins tarannàs. I quan parlem del fet que ara vivim en democràcia, hauríem de veure què diu la fórmula grega d’aquest concepte. Perquè segons qui pot repetir tantes vegades com vulgui que és demòcrata, però la realitat ens diu que hi ha gent empresonada o exiliada sense haver comès cap delicte. Jo, la democràcia, no la veig per enlloc. A més, aquí, tampoc no s’han passat comptes amb el feixisme com han fet a Alemanya, Itàlia o Portugal. Hi continua havent represaliats desapareguts i es continuen sentint al·legats feixistes impropis en altres països. A Tortosa, per exemple, tenen tot un monument franquista enmig del riu.
Es considera desencantat amb els partits?
Una mica fastiguejat sí, i per això et deia que no aniré a la manifestació per felicitar-los per com ho estan fent. Hi ha gent exiliada i a la presó de manera injusta, i això és una qüestió cabdal ara mateix. A mi el que m’interessa és que es planti clara, d’una manera clara, a l’Estat, i que anem tots anem a una. I quan es comencen a fer disquisicions de cap aquí o cap allà, confesso que em sento una mica fastiguejat.
Cal més autocrítica a l’independentisme, doncs?
Jo el que tinc clar és que vull marxar d’Espanya. Autocrítica? Sempre n’hi ha d’haver. En tot, en futbol, en política o en el que sigui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul