Política

Empleats de Método 3 van col·laborar amb Villarejo en l’Operació Catalunya

Francisco Marco declara davant el jutge que investiga el cas que dos detectius van fer informes per a l’excomissari i van cobrar de fons reservats

L’exdirector de l’agència assegura que van ser serveis fets al marge de Método 3

L’exdirector de Método 3 Francisco Marco ha declarat aquest dimarts davant el jutge del cas Villarejo que empleats seus van col·laborar amb l’excomissari i van cobrar de fons reservats en el marc de l’anomenada Operació Catalunya, que suposadament es va posar en marxa per investigar la fortuna dels Pujol i el seu partit, CDC.

Entre aquells empleats, ha citat el detectiu Julián Peribañez, que segons ell va cobrar durant tres anys 1.000 euros al mes procedents de fons reservats a càrrec de Villarejo, han informat fonts jurídiques presents en la declaració.

També ha assenyalat a Antonio Giménez Raso, del qual ha dit que va fer diversos treballs per a l’operació Catalunya.

Marco ha desvinculat Método 3 d’aquests serveis i ha assegurat que van ser alguns dels treballadors de l’agència de detectius els que van col·laborar de manera autònoma amb Villarejo i que ell ho sabia, segons han indicat les fonts.

Peça Land

L’exdirector de l’agència de detectius ha comparegut avui davant el jutge Manuel García Castellón per personar-se com a perjudicat en la peça Land, relativa a les disputes familiars per l’herència del promotor immobiliari Luis García Cereceda.

En concret, per dos informes elaborats per a Procisa, la promotora immobiliària que va fundar el ja mort propietari de la luxosa urbanització La Finca a Pozuelo d’Alarcón (Madrid) i que van ser trobats en els registres a la casa de Villarejo.

Ha matisat, no obstant, que només reconeix com a seu un d’aquests informes, el datat al juliol del 2012 i que va elaborar per a un despatx d’advocats en representació de Silvia Gómez Cuétara, vídua del fundador de la finca i personada com a perjudicada en la peça Land de Villarejo.

De l’altre informe, datat al febrer d’aquell mateix any, ha dit que només en part era seu, però que tenia afegits que ell no havia realitzat.

Aquells informes, segons ha explicat, es trobaven al registre del Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona i el propi Villarejo va declarar que els va obtenir d’una font policial, segons les fonts.

D’aquí la seva personació com a perjudicat, ja que entén que aquells informes eren personals, un d’ells completament elaborat per ell, i per tant no havien d’haver circulat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona