Política

Una gravació implicaria Gordó en el 3%

Oferia pagar amb contractes públics a un empresari que va gravar la conversa

Una gravació que ja està en mans del jutge de l’Audiencia Nacional implicaria l’exconseller de Justícia Germà Gordó en pagaments il·legals a empresaris per finançar Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) quan aquest era secretari del govern d’Artur Mas, el 2011. En una informació publicada ahir per El Periódico es revela que un empresari i proveïdor de CDC, Joan Manuel Parra, hauria gravat una conversa amb Gordó en una reunió del 17 d’octubre del 2011. En aquesta conversa, a l’àudio de la qual ha tingut accés el mitjà de comunicació, l’aleshores secretari del govern es lamentava davant l’empresari de no poder-li pagar amb diners del partit el deute pel muntatge de la infraestructura durant els mítings de la campanya electoral del 2010. Com a solució, li proposava que es presentés a concursos públics del govern català i es comprometia a pressionar els secretaris generals dels departaments afectats perquè s’adjudiquessin a Parra. En la conversa gravada, Gordó hi afirma: “Cada vegada que et presentes a alguna cosa [un concurs públic], em vens a veure i jo parlaré amb el secretari general corresponent, amb el departament corresponent”.

Després que l’empresari li demani un cop i un altre que el partit li pagui els diners que li deu, Gordó li recorda una reunió de tots amb David Madí, l’aleshores mà dreta d’Artur Mas, i li repeteix que no li poden pagar des de la caixa de CDC: “Un dia ens reunim tu, jo i David Madí. I dic jo: «No puc pagar més que això, si voleu més que això, jo no puc pagar-ho.» Una altra cosa és que això es faci quan arribem al govern, a l’ajuntament... Bé, un govern, que ajudem a liquidar-lo. Però jo, des del partit, no. El partit no pagarà més que això. Quedem així o no?”.

Germà Gordó va reaccionar ahir a la publicació de la informació amb un comentari al seu compte de Twitter: “Tal com vaig comunicar fa dies al jutjat, ni recordo cap conversa en aquest sentit, ni consta a l’agenda aportada per a la investigació al jutjat, ni mai no he fet res il·legal.” El fiscal haurà de decidir ara si torna a cridar l’exdirigent de CDC a declarar davant del jutge de l’Audiencia Nacional que investiga el presumpte pagaments de comissions il·legals a Convergència, el conegut com a cas 3%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta