Política

Deixen artefactes simulats a les seus d’entitats sobiranistes i de partits

Van col·locar-los a les portes d’Òmnium, l’ANC, ERC, Podem i la CUP

Apareixen després que la fiscalia vinculi l’independentisme amb terrorisme

Els objectes sospitosos trobats de matinada davant de les seus d’ERC, Podem, la CUP, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural eren artefactes simulats, segons van informar ahir a Efe fonts pròximes al cas, si bé els Mossos d’Esquadra han obert una investigació sobre els fets. L’acció sorgeix després de la detenció de nou persones a distintes poblacions catalanes a qui la fiscalia acusa de formar part d’un “grup secessionista català”, i que estarien preparats per fer explotar material després de la sentència del Tribunal Suprem contra els independentistes catalans.

Els objectes amb aspecte d’artefactes explosius i adhesius de símbols independentistes, duien el nom de “TNT” i “Amonal”. Els Tedax dels Mossos van analitzar els paquets sospitosos, d’acord amb els protocols de la policia autonòmica davant troballes d’aquest tipus, i van concloure que eren artefactes explosius simulats, atès que no contenien cap substància explosiva al seu interior. Una vegada analitzats aquests objectes sospitosos, fonts pròximes al cas van explicar a Efe que es tractava en tots els casos d’“accions simulades”. Això no obstant, els Mossos han obert una investigació per identificar les persones responsables d’haver col·locat aquests artefactes.

D’altra banda, l’objecte submergit que ahir a la tarda va obligar a desallotjar la platja Sant Sebastià de Barcelona va resultar ser un cilindre de formigó, segons van comprovar els agents de la Guàrdia Civil. L’objecte sospitós, situat a uns cinc metres de profunditat davant de la platja, va ser trobat per un soci del Club Atlètic Barcelona que s’estava banyant a la platja, segons fonts de l’institut armat. A l’agost s’hi va trobar un artefacte de la Guerra Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PP recupera el terreny que va perdre el 2017

girona
Política

Illa: “Avui obrim una nova etapa”

barcelona
política

Puigdemont insta ERC a refer el diàleg i l’estratègia comuna independentista

barcelona
Política

Aragonès assumeix “uns molts mals resultats”

barcelona

Junts s’imposa a Girona i el PSC recupera la segona posició

Girona
Rússia

Putin canvia el ministre de Defensa i nomena un civil

Barcelona
Kuwait

El primer ministre forma un nou govern enmig d’una crisi política

Barcelona
Política

El PSC guanya, mentre el vot independentista recula

barcelona

Junts+ guanyaria a Girona, segons el sondeig de TV3

GIRONA