Política

L’Ajuntament de Tarragona retira la pancarta de suport als presos polítics

L’equip de govern acata la resolució però avança que la tornarà a penjar passats els comicis del 10-N

La Junta Electoral dona 24 hores a Cs perquè respongui al recurs de la Paeria sobre la pancarta i el llaç pels presos

La pancarta amb el lema Llibertat presos polítics ja no llueix aquest dijous a la façana de l’Ajuntament de Tarragona.

L’equip de govern l’ha fet despenjar aquesta tarda després que la Junta Electoral Provincial hagi desestimat el recurs de l’alcalde, Pau Ricomà, contra la resolució de la Junta Electoral de Zona que n’ordenava la retirada.

Poc abans de les quatre de la tarda un operari ha tret la lona del capdamunt de la façana consistorial.

El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha explicat que han acatat la resolució perquè té “caràcter vinculant”, tot i que “s’imposa” a la seva voluntat. A més, ha garantit que, un cop passades les eleccions, la tornaran a penjar amb tota la “legitimitat”, perquè té el suport de la majoria del plenari.

Recursos a Lleida i Reus

L’Ajuntament de Lleida ha rebut aquest dijous una diligència de la Junta Electoral de Zona (JEZ) on se’ls informa que s’ha traslladat al grup municipal de Cs el recurs que va presentar la Paeria a la requisitòria que obliga a retirar la pancarta i el llaç groc de suport als polítics independentistes empresonats i als exiliats.

Segons fonts municipals, ara el grup de Cs té un termini de 24 hores perquè faci les “manifestacions que consideri convenients” a aquest recurs presentat per la Paeria.

Cs va denunciar dimarts a la JEZ la presència de la pancarta i el llaç i en unes hores aquest organisme judicial va resoldre per unanimitat que s’havien de treure i donava 24 hores per fer-ho. De moment no s’ha retirat cap símbol de les façanes del consistori.

Segons han apuntat fonts municipals, la comunicació de la Junta Electoral ha arribat aquest dijous a les 9.19 hores del matí, per tant, les 24 hores que té Cs acabaran a la mateixa hora de divendres. A partir d’aquí es preveu que la JEZ es reuneixi i resolgui sobre el recurs.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presentat aquest dijous un recurs contra el requeriment de la Junta Electoral de Zona (JEZ) de retirar en menys de 24 hores la pancarta amb el lema Llibertat presos polítics i el llaç groc que hi ha penjats de la façana del consistori.

Segons informa l’Ajuntament, el recurs argumenta que la pancarta no identifica cap formació política en concret, sinó que “és una mostra de protesta pel fet que hi hagi polítics que es troben empresonats de forma preventiva des de fa quasi dos anys” . “Aquesta protesta és compartida per un ampli sector de la població i d’ideologia diversa, ja sigui independentista o no”, afegeix.

La JEZ ha donat la raó a Cs, que havia presentat un recurs en relació als símbols que s’exhibeixen a Reus i en set municipis més de la demarcació de Tarragona. En la resolució, dictada dimecres, la Junta considera que la pancarta “vulnera el principi de neutralitat que han de respectar els poders públics en període electoral, ja que constitueix una exteriorització de la ideologia d’una part dels partits polítics que concorren a les eleccions però no del conjunt de la ciutadania”.

La JEZ indica a l’alcalde, de Junts x Reus, que “s’abstingui de col·locar-los, promoure la seva col·locació o permetre la seva permanència en cas de la col·locació per part de tercers”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona