Política

Sabrià, a Roldán: “Mai serà presidenta de la Generalitat perquè això no és guanya a la televisió”

El líder d’ERC lamenta que a Cs “no els interessin” els catalans i que naixessin per “destruir” i no per governar

El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat aquest dilluns que la líder de Cs Lorena Roldán “mai serà presidenta de la Generalitat perquè això no es guanya a la televisió i és incapaç d’arribar a acords amb ningú”.

Durant una intervenció al ple del Parlament, Sabrià ha constatat que Cs no és “alternativa de govern” perquè no té els 68 diputats que necessita per tirar endavant la moció de censura. “Repassi els números. Avui perdran”, ha recordat.

El líder dels republicans ha dit que Cs no dóna resposta a “les necessitats dels catalans” perquè no els interessen. “El seu partit va néixer per generar enfrontaments, no per governar. Són intolerància, han nascut per destruir”, ha criticat.

Sabrià ha criticat que titllin de “violent” i “terrorista” al moviment independentista “pacífic” i ha dit que a vegades quan Cs aconsegueix minuts de televisió això per ells els suposa una “petita victòria” respecte de la resta de formacions. “Nosaltres no hem vingut a jugar a això”, ha avisat.

Des d’ERC han lamentat que el PSOE apostés per convocar eleccions espanyoles per no “atrevir-se” amb el diàleg i han pronosticat que pactaran amb Cs perquè “res no canviï”. En aquest sentit, s’ha preguntat on és el PSC més catalanista que apostava per la immersió lingüística. “No s’entén que defensessin un referèndum d’autodeterminació el 2012, l’aplicació del 155 el 2017 i la llei de seguretat nacional el 2019”, ha lamentat.

“Volem una Catalunya territorialment equilibrada, econòmicament pròspera i socialment justa. I el fre més gran que té la societat catalana cap al progrés és un Estat espanyol en contra”, ha afirmat.

Sabrià ha dit que ERC “persistirà” en la idea de construir una república catalana “perquè no hi ha alternativa”. “Els fets dels últims mesos ens reafirmen en la necessitat d’assolir la república social, amb drets i llibertats. Volem construir un projecte guanyador amb majories àmplies”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona