Política

El Govern nomena els tres nous delegats a l’Argentina, Mèxic i Tunísia

“No deixarem que ens impugnin el futur”, ha dit el conseller Bosch després dels recursos de Borrell a les tres noves oficines exteriors

El Govern ha nomenat tres nous delegats a l’Argentina, Mèxic i Tunísia. Es tracta de David Poudevida, Lleïr Daban i Ahmed Benallal, respectivament. El ministeri d’Exterors dirigit per Josep Borrell, va presentar fa uns dies un recurs contra l’obertura de les tres noves oficines de la Generalitat. Tot i l’acció judicial, el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha dit en la roda de premsa posterior al Consell Executiu aquest dimarts que seguirà “endavant” i no s’aturarà. “No deixarem que ens impugnin el futur”, ha dit Bosch després d’expressar que és una “obligació” del Govern fer acció exterior per ser “competitius”. Els tres nous delegats s’han escollit mitjançant “un jurat que tria per mèrits professionals” el millor candidat per cada delegació, segons ha explicat el conseller.

Bosch ha explicat que és “legal, legítim i necessari” continuar amb l’acció exterior de la Generalitat malgrat “l’ofensiva” de l’Estat. “Qui no s’internacionalitza, perd capacitat”, ha afegit. El conseller ha dit que el recurs que Borrell ha interposat també al pla estratègic d’Acció Exterior i relacions amb la Unió Europea 2019-2022 tampoc “atura” la feina del seu departament.

També ha dit que en una reunió entre ell, el president Torra i els delegats de la Generalitat a l’estranger aquest dimarts al matí s’ha parlat del posicionament del Govern després de les sentències, que passa per “demanar la lliure absolució” dels processats, “la fi de la repressió” i el “diàleg” amb el govern espanyol “per trobar una sortida democràtica” al procés. Amb els nous nomenaments, la Generalitat passa a tenir 15 delegats a l’estranger.

Els nous delegats

El nou delegat del Govern a Mèxic, Lleïr Daban (Barcelona, 1984), és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB, i té estudis en màrqueting polític, psicocreativitat, planificació estratègica i construcció del discurs públic. Des del 2017 és director de la consultoria Strategic.

David Poudevida (Barcelona, 1973), el nou delegat de la Generalitat a l’Argentina, és llicenciat en ADE per la UB i té un MBA per IESE. Ha estat director de comunicació i màrqueting del Grup Bonpreu i ha participat en projectes en mercats d’Àsia, els Estats Units, Sud-amèrica i Europa.

Ahmed Benallal (Tànger, 1968), és el nou responsable de la nova oficina de Tunísia, i és llicenciat en Dret per la Universitat Sidi Mohamed Ibn Abdllah del Marroc. També té estudis de mediació i cultura de la pau de drets humans. Segons Bosch, “coneix el seu Magreb d’origen” però ha passat molts anys a Catalunya. Ha participat en diversos projectes d’immigració i diversitat religiosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA