Política

La Justícia rebutja els vets a l’exhumació de Franco

El Tribunal Suprem diu a la família del dictador que el govern espanyol no necessita autorització de l’Església

El Tribunal Suprem (TS) ha respost a la família de Francisco Franco que la seva sentència és “clara” i que el govern espanyol no necessita l’autorització de l’Església per entrar a la basílica per a l’exhumació del dictador, encara que el prior del Valle de los Caídos digui que es nega a autoritzar l’accés i amenaci amb acudir a totes les instàncies per impedir-ho.

La Sala del Contenciós de l’alt tribunal ha contestat en un acte a l’aclariment de sentència, a instàncies dels nets de Franco, sobre si el govern pot treure les restes del dictador sense el consentiment del prior, qui en les últimes hores s’ha convertit en el principal detractor de l’exhumació.

De manera contundent, els magistrats diuen que “la sentència és clara” i “l’aclariment que sol·liciten els recurrents no és necessari”. Aquesta contundència del Suprem peresoldre l’últim intent de la família d’obstaculitzar l’execució de l’exhumació, va dirigida també implícitament a dues parts més, al magistrat José Yusy i al prior del Valle de los Caídos.

Yusty és el jutge del Contenciós Administratiu 3 de Madrid que manté suspesa cautelarment la llicència d’obres per aixecar la llosa de la tomba malgrat que el Suprem ha posat l’accent que no cal cap llicència. El Suprem recorda que l’exhumació és una decisió del Consell de Ministres. L’altre és Santiago Pedrera, prior del Valle de los Caídos, que insisteix que no permetrà l’accés a la Basílica per a l’exhumació.

El Suprem és taxatiu: “Com sens dubte coneix la part recurrent, a cap altre òrgan judicial diferent d’aquesta Sala correspon conèixer les actuacions del Consell de Ministres ni de l’execució d’aquesta sentència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA