Política

Torra es nega a traduir al castellà el recurs a la Junta Electoral pels llaços

El president al·lega que l’Estatut i la Carta Europea de les Llengües Regionals emparen que s’adreci en català a la JEC per aquest cas

L’àrbitre electoral va advertir que sinó rebia el text en castellà no l’admetria

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha negat a traduir al castellà el recurs que va presentar davant la Junta Electoral Central (JEC) pel conflicte dels llaços grocs, com li havia demanat l’àrbitre electoral.

En comptes de presentar una traducció, Torra ha enviat un escrit d’al·legacions, al que ha tingut accés Efe, on assegura que, per a l’ús del català en aquest cas, l’emparen l’Estatut d’Autonomia i la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, ratificada per Espanya.

Divendres passat 4 d’octubre, Torra va presentar un recurs de reposició davant la JEC, escrit en llengua catalana, contra l’ordre de retirar els llaços grocs i símbols suposadament “partidistes” d’edificis de la Generalitat, malgrat haver acomplert la directriu de l’àrbitre electoral.

Una vegada rebut el recurs, la JEC va demanar en un escrit formal dirigit a Torra, dimecres passat, que havia d’enviar el recurs de nou en castellà abans d’aquest divendres i, si no ho feia, l’escrit constaria com no lliurat.

Al límit del termini atorgat, Torra ha confirmat en un escrit d’al·legacions, també en català, que no va traduir l’anterior document.

El president argumenta que les incidències pels llaços i altra simbologia afecten la Generalitat i, d’acord amb l’Estatut d’Autonomia, la llengua catalana és la d’“ús normal” de les administracions catalanes en expedients referits a la seva seu institucional.

Torra també argumenta que la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries garanteix l’ús d’aquests idiomes, com és el cas del català, en “les relacions amb les autoritats administratives de l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona