Política

Rivera: “Avui hem guanyat els bons, els demòcrates”

El líder de Cs assegura que no volien venjança però adverteix que vigilaran que no hi hagi “privilegis” per als condemnats

Demana al govern espanyol que convoqui una reunió urgent per analitzar què cal fer a Catalunya

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha reaccionat aquest dilluns a la sentència del Tribunal Suprem (TS) afirmant que “per fi s’ha fet justícia”. “Avui hem guanyat els bons, els demòcrates, els que defensem la democràcia”, ha assegurat en una roda de premsa al Congrés.

Rivera ha defensat que el Suprem ha condemnat “els que han intentat treure el passaport als catalans, trencar les famílies i fer que marxin més de 5.000 persones”. “No ens volem venjar, els hi diem que això és justícia”, ha declarat.

El líder Cs ha defensat que aquestes condemnes no són pers les seves idees sinó “pels delictes comesos”. “A Espanya no es jutgen idees, sinó delictes i delinqüents”, ha asseverat. “Es pot ser independentista però el que no es pot ser és un delinqüent que intenta trencar el país”, ha dit. Per això, ha celebrat que és un dia “per a la satisfacció de la justícia i l’estat de dret i males notícies pels que es pensaven que tindrien impunitat”.

A parer seu, la sentència fa justícia pel “cop a la democràcia” de fa dos anys, però al mateix temps ha advertit que per a que hi hagi justícia de veritat no hi poden haver privilegis penitenciaris i que tots “compleixin fins a l’últim dia” les penes imposades pel TS.

Reunió entre govern, Cs i PP

D’altra banda, ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, està “cridant al desacatament” i per això l’ha alertat que cada cop que algú intenti “aixecar fronteres entre els espanyols, acabarà a la presó”.

Davant d’aquesta situació, ha reclamat al president del govern espanyol en funcions que convoqui una reunió urgent amb ells i el PP per analitzar la situació post sentència a Catalunya.

Ha afegit que porta mesos demanant Sánchez “que rectifiqui” i l’ha instat a fer-ho encara més quan s’estan veient imatges “on no es garanteix la llibertat de circulació”. “Necessitem seure en la mateixa taula per defensar la llibertat i la seguretat”, ha declarat.

Rivera ha assegurat que “és el moment d’estar junts” i deixar de banda les qüestions electorals. “És el moment que el govern rectifiqui, agafi la mà estesa, ens asseguem i posem les condicions per garantir la llibertat, la seguretat i la Constitució en qualsevol poble o ciutat Catalunya”, ha declarat.

A més, ha volgut subratllar que els “veritables herois del procés” són els “valents que han aguantat” i que han estat “assetjats” i “assenyalats”. Canviant al català, Rivera ha agraït a tots aquests catalans la seva paciència “per ser els veritables herois d’aquesta democràcia”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona