Política

Centenars de persones protesten al centre de Madrid contra la sentència de l’1-O

Una manifestació de sentit contrari es concentra en un carrer adjacent i es produeixen enfrontaments entre antifeixistes i ultranacionalistes espanyols

Un centenar de manifestants s’ha dirigit després al Congrés i ha llançat objectes a l’edifici i a la policia

Centenars de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre a la Puerta del Sol de Madrid contra la sentència de l’1-O.

Una vintena de col·lectius a favor del dret a decidir han protestat per les condemnes dels dotze líders independentistes que va emetre dilluns el Tribunal Suprem. Els participants s’han concentrat durant més d’una hora al centre de la capital espanyola amb pancartes amb els lemes Madrid està amb el poble català, Sense dret a decidir no hi ha democràcia o Llibertat presos polítics i banderes republicanes, estelades i senyeres així com llaços grocs i fotografies dels presos independentistes i els polítics a l’estranger.

A un carrer adjacent, a pocs metres de la protesta, també s’han manifestat un petit grup d’uns trenta ultranacionalistes espanyols a qui la Policia Nacional no deixa accedir a la Puerta del Sol. Els contramanifestants amb banderes espanyoles han intentat accedir a la zona de la protesta contra la sentència. i els antidisturbis ho han intentat impedir.

No obstant això, una part ha aconseguit superar la barrera que la policia feia entre els dos grups i s’han produït enfrontaments entre els dos grups. La policia ha dispersat i perseguit els contrincants, amb algun cop de porra inclós.

Després d’això, un centenar d’antifeixistes s’ha adreçat al Congrés i ha llençat objectes contundents a l’edifici i a la policia. Hi ha hagut corredisses pels carrers del voltant del Congrés. Els manifestants han agafat contenidors i els han posat al mig d’algun carrer, però sense fer barricades ni cremar-los. També han agafat tanques d’obres i les han desplaçat al mig de la via. Molts dels manifestants anaven amb la cara tapada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona