Política

Sánchez visita els policies i evita trobar-se amb Torra

El president del govern espanyol en funcions trasllada el seu suport als agents ferits i és escridassat a la sortida dels hospitals

El president de la Generalitat demana aprofitar la visita per mantenir una trobada però el líder socialista no s’hi avé

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha fet aquest dilluns una visita llampec a Barcelona per traslladar el seu suport a la policia espanyola. El també secretari general del PSOE ha marxat ràpidament després d’una accidentada visita als agents ferits que són a l’hospital de Sant Pau i sense trobar-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Sánchez ha arribat gairebé per sorpresa, en una visita anunciada al matí, i cap a les onze ha fet cap a la seu de la Prefectura Superior de la Cos Nacional de Policía (CNP) espanyol, a la Via Laietana de Barcelona, un dels escenaris habituals de les protestes dels dies posteriors a la sentència del Tribunal Suprem (TS) contra els dirigents civils i polítics independentistes jutjats per l’1-O.

Acompanyat pel seu ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, Sánchez ha mantingut una trobada amb comandaments i agents policials, als quals ha dedicat paraules d’ànim.

En acabat, el primer ministre espanyol ha visitat els policies ferits en els aldarulls als hospitals del Sagrat Cor, primer, i de Sant Pau, després.

En aquest segon centre, Sánchez ha hagut d’entomar una protesta per part d’alguns professionals sanitaris, que han reclamat l’alliberament dels presos polítics catalans.

A la sortida dels dos hospitals, la comitiva governamental ha estat escridassada per desenes de persones que s’han aplegat als accessos de tots dos centres hospitalaris. Entre els concentrats hi havia el candidat al Senat pe JxCat Roger Espanyol, que va perdre l’ull per l’impacte d’una bala de goma a les càrregues policials que intentaven impedir el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

En paral·lel, centenars de persones han protagonitzat una protesta davant la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya convocades pel Tsunami Democràtic per reclamar a l’executiu de l’Estat que s’assegui a dialogar. Els concentrats, però, no han pogut veure Sánchez, que després de la visita als hospitals ha donat per finalitzada la seva breu visita a la capital catalana.

Petició de reunió sense resposta

En la seva agenda tampoc hi ha hagut espai per a una trobada amb el president Quim Torra, que la setmana passada va instar Sánchez a mantenir una reunió per abordar el conflicte amb Catalunya. El socialista ha enviat aquest matí una carta al president català on insisteix en exigir-li que condemni la violència, obviant que Torra ja ho ha fet en reiterades ocasions.

En assabentar-se pels mitjans de comunicació de la visita de Sánchez a Barcelona, Torra li ha enviat una altra missiva on s’ha posat “a disposició per tenir una reunió a vui mateix ” i ha afegit que es posarien en contacte amb ell “telefònicament per tornar-li a oferir un diàleg sense condicions”.

Fonts properes a la Presidència han apuntat que el cap de gabinet de Torra ha trucat més tard al seu homòleg del gabinet de Sánchez, el qual “no ha respost al mòbil”. Per aquest motiu, li han enviat un missatge demanar-li concretar una reunió a Barcelona.

Sánchez ha marxat de la capital catalana sense veure’s amb el president.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona