Política

Centenars de manifestants surten a “netejar els carrers d’injustícia”

La protesta convocada aquest dimarts pels CDR talla el trànsit a la plaça d’Espanya

Els assistents vessen rentavaixelles a la font, que s’omple d’escuma

Mig centenar de persones protesten a Lleida per la decisió judicial d’enviar al CIE dos detinguts durant els aldarulls

Diversos centenars de persones (unes 2.000 segons la Guàrdia Urbana) han ocupat el centre de la plaça Espanya de Barcelona en resposta a la crida del Comitè de Defensa de la República (CDR) del Barcelonès per a concentrar’s-hi en protesta per la sentència de l’1-O.

La convocatòria, sota el lema Netegem els carrers d’injustícia, convidava els manifestants a portar rentavaixelles i paraigües per protegir-se de la pluja, que finalment no ha afectat l’acte. Els participants han abocat el detergent a la font monumental que hi ha al centre de la plaça i han aprofitat els paraigües per remenar la mescla, que ha acabat convertida en escuma .

Els CDR han advertit durant la protesta que la calçada “patina molt i no és practicable per a la circulació”. “Recomanem que la Guàrdia Urbana talli el trànsit mentre el servei de neteja de Barcelona esbandeix la plaça”, han afegit.

La protesta s’ha desenvolupat en un ambient festiu i sense incidents. Els organitzadors han desconvocat la mobilització cap a un quart de deu de la nit.

En paral·lel, s’han celebrat altres mobilitzacions arreu del país, a ciutats com Mataró, Tarragona, Vic, Cervera o Valls.

Concentració a Lleida pels dos detinguts que el jutge ha enviat al CIE

Mig centenar de persones han desafiat la pluja que queia a Lleida per exigir la posada en llibertat de dues persones detingudes per a les quals la jutgessa ha decretat l’ingrés en un Centre d’internament per a persones estrangeres (CIE) per a ser expulsades del país, segons han denunciat en el manifest que ha llegit una representant de No en el nostre nom de Lleida.

Els assistents han tallat l’avinguda Catalunya encapçalats per una pancarta amb el lema Prou racisme institucional! Llibertat detingudes. Així mateix, han defensat que “cap persona és il·legal i han reclamat el tancament dels CIE.

Els manifestants han exigit igualment l’alliberament de la resta de persones detingudes i empresonades arran dels aldarulls dels últims dies, han denunciat la “violència policial” i han demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Després de tallar l’avinguda Catalunya, la mobilització s’ha convertit en una marxa que ha enfilat per Blondel, fins a la seu del PSC a Lleida.

En aquest punt, els participants han tornat a cridar consignes reclamant la posada en llibertat de totes les persones detingudes durant les mobilitzacions dels darrers dies i han exigit la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

La protesta, que s’ha desenvolupat de forma pacífica, s’ha donat per desconvocada poc abans de dos quarts de nou del vespre amb el cant dels Segadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona