Política

JxCat alerta del gir cap a la “ultradreta” de Sánchez

La candidata Laura Borràs recorda que diumenge el PSOE va prendre part en la manifestació unionista

Diu que el conseller Buch no participarà en la campanya

La candidata de JxCat al Congrés per Barcelona, Laura Borràs, va endurir una mica més el missatge crític amb el PSOE alertant del seu gir cap a la ultradreta després de la participació d’alguns dirigents, com ara el ministre d’Exteriors, Josep Borrell, o el secretari d’organització, José Luis Ábalos, en la manifestació unionista de diumenge convocada per Societat Civil Catalana (SCC). Les paraules de Borràs van ser un “avís per a navegants”, perquè si “a alguns ens van dir que votar Pedro Sánchez era aturar la dreta, ara sembla que investir-lo pot representar investir la ultradreta”. La cap de llista també va qualificar de “piròman” i “indecent” el ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, per les declaracions en les quals va qualificar de més greus les mobilitzacions “cíviques, pacífiques i democràtiques” de Catalunya que l’actuació d’ETA al País Basc, que va provocar “més de 800 morts”. Per Borràs, Marlaska “no pot al·legar ignorància, sinó que les seves afirmacions responen a la mala fe”, ja que va recordar que va ser jutge de l’Audiencia Nacional i va instruir moltes causes dels membres de l’organització armada. I ja que Sánchez no vol parlar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, la candidata va proposar que el president de l’executiu espanyol “com a mínim faci una trucada urgent al ministre de l’Interior perquè deixi de dir barbaritats”.

Buch no farà campanya

Tot i admetre que la situació actual i les crítiques i “tensions” a l’actuació dels Mossos i a la conselleria d’Interior durant els aldarulls “ens afecten perquè tenim responsabilitats de govern”, Borràs va treure importància al fet que el cap de llista pel Senat de JxCat, Roger Español, hagi demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. Ho va emmarcar en el fet que JxCat “és la primera baula de la unitat”, una candidatura transversal “amb totes les contradiccions que això suposa” i on hi ha moltes opinions variades.

En el seu cas, va reiterar que no en demanarà la dimissió, i va assegurar que el conseller no participarà en la campanya electoral, i va recordar que tampoc ho va fer en l’anterior. JxCat, segons va explicar el portaveu, Eduard Pujol, registrarà avui la petició que fa una setmana va anunciar Torra perquè es creï una comissió d’investigació al Parlament sobre l’actuació de tots els cossos policials.

Borràs va explicar que impulsaran al Congrés la proposta perquè a tot l’Estat espanyol es prohibeixi l’ús policial de les pilotes de goma com passa a Catalunya (només la compleixen els Mossos) i va anunciar que ha demanat permís per visitar a la presó de Soto del Real els set membres dels CDR detinguts el 23 de setembre, dos dels quals estan en situació d’“aïllament”. Ahir el mateix president Torra els va qualificar de “presos polítics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona