Política

JxCat i ERC participaran de la mobilització contra Felip VI davant el Palau de Congressos

La número dos de la llista al Congrés, Míriam Nogueras, diu que cal escoltar la gent, estar “al seu costat” i dir que el monarca “no és el rei de Catalunya”

El republicà Gabriel Rufián entén les reivindicacions i demana que siguin “cíviques” i “pacífiques”

Membres de JxCat i d’ERC participaran de la mobilització contra Felip VI davant el Palau de Congressos.

En el cas de JxCat, ho ha explicat la número dos de la llista al Congrés el 10-N, Míriam Nogueras, en un contacte amb la premsa aquest dilluns al matí, des de la passarel·la de vianants sobre la variant de la N-340, a Vallirana. Preguntada per si hi hauria candidats de JxCat al Congrés o al Senat en la protesta per la visita del rei espanyol, Nogueras ha respost: “Hi serem, sí, evidentment”. La número dos de la llista ha asseverat que cal escoltar la gent, estar “al seu costat” i dir que el monarca “no és el rei de Catalunya”. JxCat apel·la al dret a la manifestació i a la protesta de tothom, i serà “part” del 80% -diu- que no reconeix Felip VI com a rei de Catalunya.

“Serem al costat de la gent, per tant, ens hi veureu, com hem fet sempre”, ha dit Nogueras, que ha insistit que JxCat estarà “als carrers”, per després confirmar que candidats de la formació també se sumaran a la protesta davant el Palau de Congressos. La número dos de la llista ha afegit que rebutja el “boicot” de Felip VI contra la ciutadania catalana: “El rei del 3-O no és el rei de Catalunya”.

Posicionament d’ERC

D’altra banda, el cap de llista d’ERC el 10-N, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest dilluns que entén que part de la societat catalana estigui “indignada” amb la visita de Felip VI a Barcelona i ha demanat protestes “cíviques” i “pacífiques”. En un acte a la presó de la Model de Barcelona, Rufián ha demanat respectar el dret a la protesta i a la manifestació i ha recordat el discurs del monarca el 3-O quan va “legitimar” la gestió policial de l’1-O sent “irresponsable” i “piròman”. De fet, dirigents d’ERC participaran de la mobilització contra Felip VI davant el Palau de Congressos.

Segons ha informat el partit, la protesta d’aquest dilluns comptarà amb la presència dels candidats d’ERC el 10-N Carolina Telechea, Joan Josep Nuet, Maria Dantas o Mirella Cortés. També diputats al Parlament com Marc Sanglas, Mònica Palacín o José Rodríguez.

Rufián ha lamentat que la visita de Felip VI sigui un “acte electoral” i s’ha preguntat per quin partit es presenta el monarca. “L’únic dubte és si és del PP, Vox o Cs o dels tres a l’hora”, ha ironitzat, “Si es vol presentar o fer un acte de campanya, que es presenti a les eleccions. Que la gent el pugui votar ja que està tant ben preparat”, ha conclòs. Tot i això li ha pronosticat mals resultats a Catalunya a diferència d’altres zones de l’Estat.

El cap de llista ha lamentat que Felip VI no rebés en audiència fa quatre anys la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i ha dit que la formació no assisteix a la Zarzuela perquè no el reconeix com a un interlocutor. “És normal que la gent estigui indignada. El 3-O la gent s’estava curant les ferides de l’1-O i aquest senyor va dir que estaven ben pagats”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona