Política

L’oposició critica les ordenances de Lloret

Cs troba que la puja de l’IBI és un “escàndol” i ERC no hi veu justificació

Els quatre grups de l’oposició a l’Ajuntament de Lloret critiquen la modificació de les ordenances fiscals per al 2020, que inclouen, entre d’altres, la puja de l’impost de béns immobles (IBI) d’un 3%. Segons Ciutadans (quatre edils), ERC (tres), Lloret en Comú (dos) i Força Lloret (un), l’increment és exagerat.

Cs considera que “sense tocar res” l’Ajuntament ja hauria ingressat 1,9 milions més d’IBI l’any que ve. El portaveu del grup taronja, Jordi Hernández, es refereix a la revisió cadastral que ha fet apujar els valors de moltes de les finques de Lloret i que ha significat els esmentats gairebé dos milions per a les arques de l’Ajuntament. “La puja [de l’IBI] és un escàndol”, hi afegeix.

ERC, antic soci de govern de JxCat, sosté que amb les modificacions de l’IBI, l’impost d’activitats econòmiques (IAE) i l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), l’Ajuntament cobrarà l’any que ve 2,8 milions d’euros més “sense comptar la plusvàlua”, detalla el seu portaveu, Jordi Orobitg. Els republicans recorden que, amb la revisió cadastral, no veuen prou justificada la puja.

Orobitg diu que l’equip de govern, de JxCat i el PSC, augmentarà l’any que ve un 13,06% els ingressos en impostos directes. “Hi ha poca ambició i poca visió de futur. Són unes ordenances decebedores, del segle XX”, va lamentar en el ple del 28 d’octubre. ERC i Cs presentaran al·legacions a l’aprovació inicial de la modificació de les taxes.

Per Miguel Gracia (Lloret en Comú), la modificació s’ha fet per poder assumir la puja dels sous de l’equip de govern, aprovada en el ple de cartipàs (deu regidors tenen un sou i una dedicació).

“Incompliment”

Força Lloret considera “un despropòsit” que els veïns hagin de pagar més. Segons la seva portaveu, Lluïsa Baltrons, la puja de l’IBI d’un 3%, entre altres increments, és “un incompliment del programa electoral de JxCat” –diu que havien dit que no incrementarien els impostos municipals–. L’antiga regidora de CiU afirma que l’augment d’impostos i taxes és degut a la puja dels sous dels regidors de govern i a les dues sentències contràries als interessos de l’Ajuntament i que han costat 5,5 milions d’euros.

La puja d’impostos ha provocat dues protestes: dilluns dins de la casa de la vila i dijous al teatre amb motiu del pregó de la festa major de Sant Romà, a càrrec de Dani Torrente, el president de la Casa de Cúllar (Granada).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona