Política

El fiscal insta a mantenir a la presó els set CDR

Les defenses de cinc d’ells en demanen la llibertat pel seu arrelament

Els advocats de cinc dels set veïns vinculats als CDR del Vallès i acusats de terrorisme van demanar ahir a la secció segona de l’Audiencia Nacional que revoqui l’ordre de presó provisional dictada el 26 de setembre passat pel jutge Manuel García Castellón i en permeti l’alliberament, amb mesures cautelars. El fiscal Miguel Ángel Carballo ja va avançar que s’oposa a la posada en llibertat dels empresonats, que considera responsables de delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per causar estralls. L’Audiència resoldrà d’aquí a uns dies.

Segons l’advocada d’Alerta Solidària Eva Pous, les defenses també estudien presentar querelles per vulneració dels Drets Humans perquè alguns dels detinguts no van tenir accés a un advocat fins hores després de la detenció i perquè s’ha negat a les defenses l’accés a aspectes indispensables del sumari per poder valorar les mesures de presó. Pous va recordar que totes són persones amb domicili conegut i amb arrelament social que podrien ser alliberades amb mesures cautelars per assegurar la presència davant del jutge, segons l’ACN.

En les vistes van intervenir les defenses d’Eduard Garzón, Xavier Buigas, Ferran Jolis, Xavier Duch i Alexis Codina. L’Audiència també ha rebut un recurs de la defensa de Jordi Ros en què demana la seva llibertat, i la defensa de Germinal Tomás l’ha presentat davant el mateix jutge García Castellón.

El cas de 4 caps dels Mossos de Ponent, tancat

L’Audiència de Lleida ha confirmat l’arxivament de la causa contra quatre caps de la regió de Ponent dels Mossos per l’1-O, dictada pel jutjat d’instrucció número 4, però la fiscalia insistia que hi havia indicis que van cometre els delictes de desobediència, falsedat documental i revelació de secrets. La secció primera sosté que l’acció per aturar el referèndum ordenada pel TSJC va ser dirigida des de la central de Barcelona. En els actes a les escoles no hi ha res il·lícit, i sobre les informacions que un d’ells va donar considera que “no és professional”, però que els mitjans de comunicació també les van difondre. Amb tot, manté l’arxivament provisional perquè encara hi ha causes obertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona