Política

Torra denuncia un “judici polític” que vol “alterar el panorama polític català” amb un tribunal “parcial”

La vista s’ha acabat a les 18.17 hores després d’un llarg al·legat del president de la Generalitat

El judici a la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, Quim Torra, pel delicte de desobediència, en desacatar les ordres de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar llaços grocs i pancartes en favor dels polítics presos, ha quedat vist per a sentència a les 18.17 hores, després de més d’un quart d’hora d’al·legat final de l’acusat.

L’advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye, ha demanat al TSJC que presenti, abans de dictar sentència, una qüestió prejudicial davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per si la participació de diversos magistrats durant el procediment judicial respecta la Carta Europea dels Drets Humans. Segons ell, com ja ha demanat recurrentment, hi ha dubtes sobre la parcialitat de bona part dels magistrats que han intervingut en el procés, i per això ha utilitzat el seu informe final per presentar les qüestions prejudicials. No obstant això, el president del tribunal, Jesús Barrientos, li ha dit que ho havia d’haver presentat en les seves conclusions definitives, per donar l’oportunitat a la fiscalia i l’acusació popular de presentar les seves al·legacions. Boye ha protestat i ha anunciat que presentarà la mateixa petició al Tribunal Suprem.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet servir el seu dret a l’últim torn de paraula en el judici al TSJC per fer un dur al·legat defensant la legitimitat de la seva desobediència a la JEC i de la seva actuació política, i ha volgut desafiar els magistrats del tribunal advertint-los que “davant de la història, la nostra condemna serà la vostra condemna”. Segons ha dit, el tribunal el pot condemnar a ell però “no canviarà la legitimitat del Parlament, el compromís amb el poble, la voluntat del poble i el destí d’aquest país, la democràcia i els drets humans guanyen sempre, la llibertat acabarà guanyant”.

Torra ha defensat la seva innocència i ha dit que mantindrà els seus ideals i la seva fidelitat al poble de Catalunya. El president denuncia un “judici polític” que vol “alterar el panorama polític català” amb un tribunal “parcial”.

Al seu al·legat final, Torra ha acusat el tribunal de no ser imparcial. També ha explicat que no va obeir la JEC i que aquesta podria haver prevaricat en les seves decisions. Durant aquest al·legat, el president del tribunal ha interromput Torra per les referències que aquest ha adreçat a la fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona