Política

La Cambra de Terrassa vol una llei d’amnistia

Critica la sentència i demana una solució dialogada, “l’única possible”

El darrer ple de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va aprovar reclamar al Congrés dels Diputats que elabori una llei d’amnistia per als presos polítics catalans. Aquest acord s’ha fet arribar als presidents del govern espanyol, en funcions encara, i català, Pedro Sánchez i Quim Torra, així com a tots els grups parlamentaris del Parlament i del Congrés. A més, el president de l’entitat vallesana, Ramon Talamàs, va explicar ahir que l’havia fet arribar al president del Consell de Cambres de Comerç d’Espanya, Josep Lluís Bonet; “li ho vaig anar a explicar en persona i, tot i que la seva visió del conflicte és prou sabuda, tots dos vam coincidir que seria bo que hi hagués un diàleg”, hi va afegir Talamàs. La Cambra de Terrassa va presentar ahir els eixos fonamentals del seu pla de treball fins al 2023, quan fa sis mesos que la nova junta es va posar a treballar.

En el seu parlament, el vicepresident Santiago Sabatés va recordar que l’entitat ja s’havia manifestat, abans de la sentència, contra “una presó preventiva massa llarga i injustificada”, tot i defensar que “a l’entitat hi ha moltes sensibilitats i, per això, no ens pronunciem políticament, sinó que ens pronunciem contra la judicialització d’un conflicte polític”. Sabatés també va defensar les manifestacions, “encara que s’arribi a tallar la Jonquera, tot i entendre també tots els que es queixen”. “Ens manca memòria històrica del que va passar al carrer quan es van fer efectives les reconversions dels sectors nàutic o siderúrgic”, hi va afegir.

“Hi ha un cert alentiment del creixement”

Tot i no voler ser pessimista, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, Ramon Talamàs, va admetre que a partir dels contactes amb els empresaris de la seva àrea –12 municipis i 37.000 empreses– es detecta “un cert alentiment del creixement, que esperem que es pugui revertir”. Quant al pla estratègic 2020-2023, Talamàs va deixar clar que l’entitat cameral apostarà més fort per les àrees que tinguin un valor afegit i anirà deixant les que ja considera ben cobertes per altres agents del territori. La Cambra de Terrassa va presentar el seu pressupost per a l’any 2020, de 2,6 milions d’euros, que inclou una partida d’inversions de 40.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona