Política

JxCat, decebuda amb el segon grau per als presos polítics: “Una altra decisió era possible”

Costa assegura que es “complien els requisits per atorgar el tercer grau”

Denuncia una “pressió mediàtica, política i ambiental perquè tinguin un tracte pitjor”

JuntsxCat no està satisfeta amb la classificació com a presos en segon grau penitenciari per als líders independentistes condemnats. El vicepresident primer del Parlament i diputat de la formació, Josep Costa, s’ha mostrar “decebut” davant l’anunci de la Junta de Tractament Penitenciari. “Ens hauria agradat una altra decisió, i que hi hagi discrepàncies i no hagi estat per unanimitat és la millor mostra que una altra decisió era possible, que es podria haver donat el tercer grau als presos polítics”, ha sentenciat en declaracions des dels passadissos del Parlament.

En aquest sentit, ha volgut recordat que tant el segon com el tercer grau penitenciari són fórmules “perfectament legals i normals del compliment de les penes”. “No és cap excarceració, és una forma de complir la pena. I davant el dubte, s’hauria d’haver optat per la mesura menys lesiva i que menys perjudiqui els presos”, ha afegit. Sense voler entrar en les causes de la qualificació que s’ha aplicat, Costa sí ha remarcat que no seria “acceptable” que “el fet de ser presos polítics i que organismes internacionals de drets humans demanin el seu alliberament siguin un perjudici per a ells i per a la classificació”. I és que per a Costa, els presos independentistes “complien tots els requisits legals per tenir el tercer grau”. El que també ha volgut denunciar JxCat és “l’evident pressió ambiental, política i mediàtica contra aquests presos” i que, segons Costa, es pretengui “que tinguin un tracte pitjor que altres presos en les mateixes circumstàncies”.

Pel que fa a la possibilitat que els presos de JxCat recorrin la decisió, Costa ha explicat que els advocats tenen una reunió aquesta tarda i seran ells els que “decideixin si recorren o en quins termes actuen”. “Els presos prendran totes les iniciatives que consideren que els beneficien més”, s’ha limitat a dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona