Política

ERC alerta l’Eurocambra que acceptar la decisió del Suprem es crearà un “precedent perillós”

L’eurodiputada republicana Diana Riba recorda als seus companys que la implementació de la sentència del TJUE és “essencial” per protegir els drets polítics europeus

Aragonès i Torrent seran dilluns a Estrasburg

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha alertat, en un missatge enviat a tots els eurodiputats, que si el Parlament Europeu accepta la decisió del Tribunal Suprem (TS) espanyol sobre Oriol Junqueras es crearà un “precedent perillós”.

“És fonamental que en el plenari del 13 de gener l’Eurocambra prengui nota de l’elecció d’Oriol Junqueras com a membre”, reivindica. Riba recorda als seus companys que la implementació de la sentència del TJUE és “essencial” per protegir els drets “no només de Junqueras”, sinó de “tots els eurodiputats”.

L’Eurocambra havia reconegut a Junqueras com a eurodiputat, però estava a l’espera de la decisió del Suprem per anunciar-ho oficialment al ple d’Estrasburg del dilluns. De moment, encara no s’ha pronunciat.

Segons Riba, el Parlament Europeu ara ha de decidir “entre complir amb la sentència del TJUE” o “permetre l’arbitrarietat i desobediència del Tribunal Suprem”. “Això crearia un precedent perillós”, avisa.

Els republicans consideren que la judicatura espanyola està “interferint en la composició” de l’Eurocambra i no creu que la decisió del Suprem s’ajusti a la resolució del TJUE sobre la immunitat de Junqueras.

Presència republicana a Estrasburg

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, i el president del Parlament, Roger Torrent, seran dilluns a Estrasburg com a part de la delegació d’ERC que assistirà al primer ple del Parlament Europeu.

A la comitiva hi seran també l’eurodiputada Diana Riba, dona de l’empresonat Raül Romeva; l’eurodiputat Jordi Solé; el conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch; la representant permanent davant la Unió Europea, Meritxell Serret; el cap d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall; els diputats Ferran Civit i Anna Caula, i el vicesecretari General de Vertebració Territorial i Partit Obert d’ERC, Isaac Peraire. El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha anunciat que serà present al ple d’Estrasburg.

La delegació d’ERC al ple del Parlament Europeu s’ha anunciat hores després que els republicans han anunciat que presentaran un recurs de súplica i accions judicials per la immunitat d’Oriol Junqueras i han demanat “protecció” a l’Eurocambra, després que el Tribunal Suprem hagi decidit no atorgar-li la immunitat com sentenciava el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona