Política

Els nou del 23-S denuncien una operació política

Acusen la policia i els magistrats d’ordir el seu empresonament per atemorir la dissidència

Els nou independentistes detinguts el 23-S, set d’ells empresonats més de tres mesos, un cop posats en llibertat denuncien una operació política impulsada per la policia i els poders judicials amb l’objectiu d’atemorir la dissidència política d’aquells que “posen en qüestió la vulneració de drets constants” a l’Estat espanyol. En un comunicat fet públic ahir en el seu nom i en el del seu grup de suport, atribueixen la seva detenció i el seu empresonament provisional a una operació que “vol criminalitzar les respostes populars” dins de la “causa general contra l’independentisme”.

Consideren el seu cas comparable als de Tamara, Adri o les operacions Pandora i del comando Dixan, entre d’altres, amb l’únic objectiu d’atemorir, amb repressió i presó, la resposta ciutadana a la sentència judicial de l’1 d’octubre i acusen l’Estat de tenir com a única resposta davant dels conflictes polítics i socials “l’excepcionalitat i l’acusació de terrorisme”.

Recorden que, tot i haver estat posats ja tots en llibertat, continuen acusats de delictes “molt greus” de terrorisme i possibles estralls i exigeixen novament l’arxivament de la causa contra ells. En aquest primer comunicat conjunt de tots els acusats i el grup de familiars i amics després que aquest 9 de gener el jutge va alliberar els últims dos empresonats, els afectats denuncien la “vulneració constant” dels seus drets durant l’operació policial del 23 de setembre i l’empresonament posterior i posen alguns exemples: “L’esbotzament de portes de matinada, l’encanonament de menors, els interrogatoris en condicions sospitoses i el règim FIES i d’aïllament”, actuacions que qualifiquen de “tractes inhumans i d’excepcionalitat que no haurien de tenir cabuda en un estat pretesament democràtic”.

A més de l’arxivament de la causa, els nou detinguts en l’operació Judes, realitzada just abans que es publiqués la sentència de l’1-O, demanen la dissolució de l’Audiencia Nacional perquè la consideren “hereva directa” del Tribunal d’Ordre Públic franquista i també la fi del règim FIES i d’aïllament a les presons. En el comunicat també agraeixen “la solidaritat de base, la que respon davant la repressió de l’Estat omplint carrers i caixes de solidaritat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona