Política

La Xina registra un nou rècord de víctimes del coronavirus en un dia

Xi Jinping visita un hospital per contrarestar les crítiques a la passivitat del govern

Pequín autoritza l’entrada al país d’un equip d’investigadors de l’OMS

La Comissió Nacional de Salut de la Xina va confirmar ahir 97 noves víctimes de coronavirus, fet que suposa un nou rècord de morts a causa d’aquesta malaltia en un sol dia des que es va detectar al desembre. Pel que fa al nombre d’infeccions confirmades al país, les autoritats van registrar 3.062 nous casos i la xifra total es va elevar a 40.171, la majoria a la província de Hubei, l’epicentre del brot. A més, per desè dia consecutiu, el nombre de persones que han superat la malaltia només a la província de Hubei va superar el nombre de morts, augmentant les esperances que l’epidèmia pugui ser menys mortal del que es temia. Segons dades oficials, 365 persones es van recuperar de la malaltia només a Hubei.

El president del país, Xi Jinping, va tornar a aparèixer en públic a Pequín després d’uns quants dies fora de l’escena pública. Segons els mitjans oficials, el líder xinès va visitar una oficina governamental local, l’hospital de Ditan, i va prendre part en una videoconferència amb responsables polítics i treballadors d’un hospital de Wuhan. L’objectiu del president és posar-se en “primera línia” en els esforços del país per prevenir una epidèmia i assegurar el subministrament adequat de “necessitats bàsiques”.

Amb un vestit negre i una màscara quirúrgica de color blau, Xi va assegurar que el govern evitarà els acomiadaments a gran escala i va insistir que la Xina s’esforçarà per assolir els seus objectius econòmics i socials per a aquest any. Els mitjans estatals van retratar l’aparició del líder xinès com la demostració del seu paper central en la resposta al coronavirus.

Un equip d’experts de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha arribat a Pequín per assessorar les autoritats sanitàries xineses sobre com gestionar el brot de l’epidèmia. L’equip el lidera el metge i epidemiòleg canadenc Bruce Aylward, un expert en pandèmies que ha dirigit campanyes internacionals anteriors com ara la lluita contra l’Ebola i la poliomielitis. L’arribada d’aquest equip s’havia retardat a causa dels recels inicials de Pequín a permetre l’entrada a un equip estranger.

D’altra banda, el vaixell atracat al port de Yokohama, a la badia de Tòquio, va registrar ahir 65 nous casos confirmats de coronavirus, pràcticament el doble de malalts de la setmana passada, i ara ja són 135 els infectats. Al voltant de 3.700 persones, inclosos uns 2.600 passatgers i més de 1.000 tripulants, estan en quarantena al vaixell i els passatgers estan confinats a les seves cabines.

A banda de l’alarma sanitària, el virus també ha causat un terrabastall econòmic. A la Xina, l’IPC va augmentar un 5,4% interanual al gener, nou dècimes més que en el mes anterior. Moltes fàbriques no han reprès l’activitat després de l’Any Nou xinès, fet que ha afectat empreses d’arreu del món que depenen dels subministraments del gegant asiàtic, com ara Nissan, que ha aturat la producció al Japó, així com les sud-coreanes Hyundai i Kia Motors. Daimler Tesla i Ford també han allargat les vacances a la Xina.

Un nen en observació a Palma

Les autoritats sanitàries mantenen en observació a Mallorca a un nen de set anys que té grip B, i al qual faran les proves per descartar que s’hagi contagiat del coronavirus, segons van informar ahir especialistes de l’hospital Son Espases de Palma. El menor ha estat en contacte estret amb el ciutadà britànic resident a Mallorca que ha estat confirmat com el segon cas de coronavirus a l’Estat espanyol després del detectat a la Gomera. Avui s’enviaran a l’hospital les proves que s’han fet al nen i les de pare britànic per comprovar si encara és portador del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona