Política

La seguretat de la petroquímica, a estudi al Parlament

Els grups aproven per unanimitat la creació d’una comissió d’estudi per aclarir l’explosió a la Canonja

Unanimitat de tots als grups ahir al Parlament per estudiar la seguretat de la petroquímica de Tarragona. L’objectiu ara és crear una comissió d’estudi per investigar l’explosió del 14 de gener a l’empresa Iqoxe, a la Canonja(Tarragonès).

A proposta de Cs, l’encarregat de defensar la proposta de resolució va ser el diputat Matías Alonso apel·lant a les demandes dels tarragonins de seguretat i informació. La resta de grups van coincidir en la importància de tirar endavant la comissió d’estudi, tant per esbrinar les causes i les conseqüències de l’accident, com per trobar solucions per evitar que n’hi pugui haver més.

Alonso també va reclamar seguretat per evitar que hi pugui haver més accidents i respostes que surtin de la comissió i de les investigacions judicials derivades de l’accident. El diputat Carles Castillo (PSC-Units) va constatar que només l’atzar va evitar que les conseqüències fossin “catastròfiques” mentre que per ERC, Raquel Sans va indicar que la mort d’una persona aliena a la indústria suposa “un canvi de paradigma”. “No hem d’oblidar que les conseqüències haurien pogut ser molt pitjors”, va subratllar. Teresa Pallarès (JxCat) va reclamar que es treballi des del rigor, la responsabilitat i la transparència per donar resposta a la població, alhora va defensar la gestió del govern. El diputat del PP Daniel Serrano va considerar que caldrà veure si se n’han de derivar responsabilitats penals. La diputada de Catalunya en Comú Podem Iolanda López va subratllar que la comissió, a banda d’aclarir què va passar el 14 de gener, també ha d’aportar solucions perquè veïns i treballadors de Tarragona deixin de tenir “angoixa diària” davant la “falta de transparència i desconfiança” que els pugui generar viure al costat de la petroquímica i encara més ara després de l’accident. El parlamentari Vidal Aragonès (CUP-CC) va reclamar que les compareixences de la comissió d’estudi es facin, majoritàriament, al Camp de Tarragona, cosa que decidirà la mesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona