Política

Tres mossos asseguren que l’1-O es van reforçar les plantilles de les comissaries de Barcelona

Els agents neguen que es donessin permisos i diuen que és habitual parlar per mòbil per no col·lapsar l’emissor

Tres Mossos d’Esquadra que van treballar l’1-O a la ciutat de Barcelona han explicat aquest dilluns que totes les comissaries de districte de la capital es van reforçar amb personal extra i no es van concedir permisos especials per aquell dia.

L’inspector en cap de la comissaria de Sarrià-Sant Gervasi ha explicat que aquell dia van treballar per a la comissaria uns 20 agents extres més per cobrir la vintena de col·legis del districte i dues furgonetes de l’àrea penitenciària.

Els binomis no van aconseguir tancar cap centre per la multitud de votants que hi havia, però es van demanar reforços i es va identificar els responsables de l’obertura dels centres en tots els casos. Només a l’escola Nausica del carrer Muntaner van anar-hi dues furgonetes d’ARRO, que tampoc la van poder tancar. La Policia Nacional va actuar en altres centres del districte.

Aquest inspector ha explicat que en determinats moments la situació era “caòtica”, ja que la policia espanyola actuava sense avisar els Mossos, i per això es va demanar als agents que informessin allà on veiessin antiavalots de la Policia Nacional. Respecte a les comunicacions, ha admès que van fer servir els telèfons mòbils i el whatsapp al marge de l’emissora, com fan “cada dia” per tal de no col·lapsar l’emissora. A preguntes de la defensa de Trapero, aquest inspector ha negat que rebessin cap instrucció il·legal i, com a dirigent del sindicat de comandaments, ha dit que no va rebre cap queixa en aquest sentit de cap comandament.

El cap de torn del districte de Gràcia ha explicat que la plantilla aquell dia era el doble o el triple de l’habitual, i que només hi havia una patrulla disponible per tasques fora del referèndum, quan normalment són de quatre a sis. “No es va donar cap permís, jo no havia vist mai tanta gent treballant en un sol torn”, ha assegurat

Per últim, ha declarat un membre de la unitat d’investigació del districte de Sant Andreu, que ha explicat que va treballar des de les 6 del matí a les 6 de la tarda. Normalment la seva unitat té una quinzena d’efectius, però aquell dia van ser ell i el caporal per atendre tot el que no fos relatiu al referèndum, mentre que la resta d’investigadors es van posar l’uniforme per fer de binomis als centres de votació. Fins i tot va haver de portar en cotxe alguns agents als col·legis que els tocaven.

Al final de la sessió d’aquest dimarts, la defensa de Trapero ha renunciat a la declaració com a testimoni de l’exconsellera d’Interior Montserrat Tura i la magistrada ha anunciat que tampoc declararà la número 2 dels Mossos, la comissària Cristina Manresa, ja que s’ha acollit al seu dret de no declarar pel fet d’estar investigada per un jutjat en relació amb l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona