Política

Programes i agendes alterats

La por de la propagació del virus obliga a cancel·lar congressos, fires, concerts i actes esportius arreu del món

Facebook suspèn la cimera de màrqueting global, que havia de tenir lloc al març a San Francisco

La cancel·lació del congrés de telefonia mòbil MWC a Barcelona no ha estat un fet aïllat: des de fa setmanes, desenes de conferències, cimeres, congressos, concerts, representacions i esdeveniments esportius han estat ajornats o cancel·lats arreu del món per l’aparició i la propagació del coronavirus. El pànic s’ha estès per tot el planeta malgrat que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) no ha fet cap crida específica per anul·lar actes i ha apostat clarament per donar confiança a les autoritats xineses en la gestió de l’epidèmia.

Responsables de Turisme de Catalunya han volgut transmetre un missatge de calma i han assegurat que el nostre país se situa a la zona de més baixa probabilitat de contagi: “A banda del MWC, no hi ha cap motiu sanitari pel qual s’hagi de suspendre cap esdeveniment ni a Barcelona ni a Catalunya.” Tot i això, Turisme assenyala que, més endavant, es valorarà l’afectació que comporta la impossibilitat que turistes xinesos puguin visitar el nostre país. “A hores d’ara no representa cap situació crítica per la nostra destinació perquè ja hem viscut situacions complexes com aquesta i la nostra destinació té una gran diversificació de mercats”, assenyalen.

L’empresa de comunicació europea Relx, organitzadora de nombrosos esdeveniments, s’ha vist obligada a ajornar i a reprogramar nou exposicions a la Xina de les 45 que organitza cada any a causa del brot. Però la Xina no és l’únic estat que ha hagut de prendre mesures: una de les mostres de la indústria fotogràfica més gran del món, el CP+ Camera & Imaging Show, que es fa al Japó, també ha estat cancel·lada sine die. Un dels esdeveniments de la indústria del metall, el London Metal Exchange (LME), ha suspès el sopar anual de la Setmana Asiàtica, també en perill.

En l’àmbit tecnològic, la conferència sobre seguretat informàtica que ofereix consultoria, formació i informacions sobre seguretat a empreses i agències governamentals de tot el món, Black Hat Asia, que s’havia de dur a terme a finals de març a Singapur, ha estat ajornada. També ho ha estat la Cisco Live de Melbourne, la conferència anual de clients i socis de Cisco, amb més de 8.500 assistents previstos per al 2020. I potser una de les més sonades, després de la de Barcelona, és la suspensió de la cimera de màrqueting global de Facebook, que havia de tenir lloc a San Francisco (Califòrnia) del 9 al 12 de març.

En l’àmbit cultural, les cancel·lacions també han anat produint-se a mesura que el nombre de malalts anava creixent. Així, doncs, trobades com la Hong Kong Filmart i l’edició d’Art Basel d’aquesta ciutat asiàtica també han caigut del cartell.

Una gran part dels concerts multitudinaris que s’havien de fer, especialment de grups i cantants sud-coreans de Kpop, han anunciat nombroses cancel·lacions els darrers dies mitjançant les seves agències. Fins i tot més de mitja dotzena de marques que havien de participar a la Paris Fashion Week de finals de mes han anunciat que no faran les seves presentacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA