Política

Síria

Conflicte bèl·lic

Deu anys de guerra

La violència ha causat milers de morts i més d’onze milions de persones desplaçades

Un milió de nens sirians han nascut com a refugiats durant la fugida de les seves famílies

Síria va entrar ahir en el seu desè any de guerra enmig d’un alto el foc a Idlib, l’últim bastió opositor del país i objecte d’una ofensiva per part de les tropes del govern del president, Baixar al-Assad, però sense una sortida a la vista per al país, convertit en un camp d’enfrontament de les grans potències i on els civils continuen pagant el preu més alt. La guerra ha enfonsat l’economia i ha convertit en runa desenes de ciutats, causant un èxode de més d’onze milions de persones, moltes de les quals es troben atrapes a les fronteres d’Europa.

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) va assegura ahir en un comunicat que 1 milió d’infants sirians van néixer com a refugiats durant la fugida de les seves famílies de la guerra, i que 4,8 milions més van néixer a Síria durant els nou anys de conflicte. “La guerra a Síria marca diumenge una altra fita vergonyosa”, va lamentar Henrietta H. Fore, directora executiva de l’Unicef, que va fer una visita a la nació àrab la setmana passada. La responsable de l’Unicef va afirmar: “A mesura que el conflicte entra en el seu desè any, milions d’infants entren en la seva segona dècada envoltats de guerra, violència, mort i desplaçament.” Segons dades verificades per l’Unicef, des del 2014 fins al 2019, “més de 9.000 infants van ser assassinats o ferits en el conflicte”. L’Observatori Sirià de Drets Humans estima que 384.000 persones han mort des que va començar la guerra, el 15 de març del 2011, enmig de les revoltes de la regió de l’anomenada Primavera Àrab.

Segons l’últim còmput de l’Oficina d’Afers Humanitaris de l’ONU per Síria, del 12 de març, aproximadament 960.000 persones han fugit de les seves llars des de l’1 de desembre al nord-est de Síria. L’ONU considera aquesta onada de desplaçaments la pitjor des de l’inici de la guerra, superior a la viscuda quan més de 507.000 persones es van desplaçar a les províncies de Deir el Zur i Al Raqa, del novembre del 2016 al novembre del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-lo

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona