Política

Torra envia una carta a les autoritats europees per insistir que s’ha de confinar Catalunya

El president de la Generalitat qüestiona si garantiran “els nivells de governança”

El ministre espanyol Fernando Grande-Marlaska demana “lleialtat institucional”

El president del Govern, Quim Torra, ha enviat aquest divendres al matí una carta al president del Consell Europeu, al del Comitè Europeu de les Regions i a la presidenta de la Comissió Europea en què denuncia la gravetat per la crisi del coronavirus i insisteix que s’ha de confinar Catalunya, com ja ha demanat a l’Estat espanyol.

A la carta dirigida a Charles Michel, a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, qüestiona si poden assegurar “el màxim nivell de governança” en la lluita contra el coronavirus, i que assegurin que les pautes que segueix cada estat membre són “estrictament observades”.

En la carta al president del CE, Charles Michel, Torra explica que ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, una sèrie de mesures “que estan d’acord amb l’OMS” i que ja s’implementa en altres països d’Europa.

Diversos ministres del govern espanyol han criticat aquest divendres el president de la Generalitat. En declaracions a Onda Cero el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha retret al president de la Generalitat manca de “lleialtat institucional” i de “cooperació”.

Per la seva part, la ministra de Defensa, Margarita Robles, en una entrevista a RNE, també ha afirmat que Torra “un cop més falta a la veritat” i “demostra que no té cap alçada com a responsable polític”.

Segons Robles, amb les acusacions al govern espanyol de permetre la propagació del virus “ignorant que hi ha un decret d’alarma que ja restringeix de manera molt notable la llibertat de moviment dels ciutadans”.

El president de la Generalitat, ha afirmat Robles, “no està pensant en els ciutadans de Catalunya, l’únic que pretén és un interès propi”, ha dit Robles, “i per sort la ciutadania de Catalunya està molt per davant del senyor Torra”.

Malgrat tot, Quim Torra participarà a la segona reunió de presidents autonòmics de diumenge, on el govern espanyol informarà de la gestió que està fent en la lluita contra el coronavirus, segons ha confirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Torra ha volgut subratllar que “ara més que mai” és el president de Catalunya i que donarà “les instruccions que calgui”: “Les institucions no estan per sobre de ningú, les persones estan al centre i ens juguem la vida i la salut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA