Política

ERC exigeix mesures socials i econòmiques “ambicioses” a l’Estat i titlla el decret de “nyap jurídic”

Vilalta alerta que el plantejament de l’Estat “pot enfonsar el teixit productiu català”

La secretària general adjunta d’ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha exigit al govern espanyol mesures socials i econòmiques “ambicioses” que acompanyin el confinament total. A través d’un vídeo, Vilalta ha criticat que el govern de Pedro Sánchez actuï “tard, malament i amb decisions improvisades”. Segons la portaveu dels republicans, el decret publicat de matinada sobre les restriccions de l’activitat econòmica és un “nyap jurídic” que “no deixa temps a les empreses per organitzar-se”. I ha alertat que si aquestes restriccions no estan acompanyades de mesures, el plantejament del govern espanyol “pot enfonsar el teixit productiu català”.

Vilalta demana mesures per a empreses i treballadors que els permetin “aguantar” la situació de confinament. I entre les mesures que posa sobre la taula hi ha una “renda de confinament” per tal de garantir unes condicions mínimes per a tothom.

La portaveu d’ERC també ha remarcat que finalment l’executiu espanyol ha hagut d’acceptar el confinament total, la mateixa mesura que, segons Vilalta, se li reclamava des de Catalunya.

Segons Vilalta, el confinament total ha de permetre evitar el col·lapse sanitari però alerta que no pot crear més problemes que no pas aportar solucions. I per això reclama mesures perquè la població no surti de la crisi de la covid-19 amb més desigualtats.

“La resposta no és el ’mejor unidos’ o les rodes de premsa amb militars. Ni la recentralització de les competències. La resposta passa per abordar la crisi de manera coordinada i la màxima prioritat és salvar vides”, ha defensat.

A banda de les mesures econòmiques i socials, Vilalta ha posat l’accent en la necessitat de preparar-se per les noves fases que vindran de la crisi del coronavirus. I ha recalcat que calen testos massius i una “renda de confinament” si cal pagada amb els fons del Banc Central Europeu (BCE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona