Política

El Congrés ha tornat a rebutjat crear una comissió d’investigació sobre les “presumptes irregularitats” de la Casa Reial

La petició s’ha tombat amb els vots contraris del PSOE, PP i Vox i els favorables d’Unides Podem i dels grups minoritaris

La Mesa del Congrés dels Diputats ha tornat a descartar de nou aquest dilluns la petició de creació d’una comissió d’investigació sobre les “presumptes irregularitats comeses per membres de la Casa Reial”.

La iniciativa proposada pels grups d’ERC, EH Bildu, el grup plural i el mixt i el PNB ha estat tombada amb els vots contraris del PSOE, PP i Vox i ha aconseguit sumar el vot a favor dels diputats d’Unides Podem.

Els lletrats de la cambra han al·legat que la proposta no es pot admetre a tràmit tenint en compte la posició institucional del Cap de l’Estat en el marc constitucional i d’acord el que estableixen els articles 56,3 i 65 de la Carta Magna. Tal com s’ha fet en altres ocasions, s’ha tingut en compte la jurisprudència del Tribunal Constitucional i els precedents existents al Congrés.

Durant la reunió virtual de la Mesa d’aquest dimarts la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha sotmès a decisió de l’òrgan la qualificació i tramitació de les iniciatives parlamentàries registrades entre el 9 i el 25 de març.

Així, s’han qualificat quatre convenis internacionals enviats pel govern espanyol, tres proposicions de llei dels grups parlamentaris, 20 proposicions no de llei pel ple, 97 proposicions no de llei en comissió, 12 preguntes orals en comissió, 1.252 preguntes al govern per resposta escrita, 192 preguntes a la corporació de RTVE, 53 sol·licituds d’informe, diverses compareixences del president del govern espanyol i ministres i dues propostes de reforma del Reglament.

D’altra banda, la Mesa ha admès a tràmit i traslladat a la comissió de sanitat i consum la sol·licitud de compareixença a petició pròpia del ministre de Sanitat, Salvador Illa, que se celebrarà aquest dijous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona