Política

ÀNGEL CANOSA

ALCALDE DE BLANES

“Hi haurà prioritats ajornades”

“El pitjor de tot és la mort de veïns i que la gent estigui malalta”

“Volem que ens avancin 7,3 milions per endarrerir el pagament de taxes”

Més equilibris
Àngel Canosa i Fernàndez (Barcelona, 1969) és advocat. Explica que sol anar cada dia a l’ajuntament, però que ara ha de fer més equilibris a l’hora de conciliar la feina i la vida privada, ja que conviu amb els fills, explica. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (UB), el batlle blanenc diu que la situació és delicada i que cal fer pinya entre tothom.

À ngel Canosa (ERC) és l’alcalde de Blanes des del juny del 2019 i lidera un equip de govern d’ERC i Blanes en Comú Podem. Després dels efectes que el temporal Glòria va deixar al municipi i que trigaran mesos a ser reparats, el consistori treballa per gestionar la pandèmia de la Covid-19. La junta de portaveus, les juntes de govern i l’últim ple han estat telemàtics. El batlle sol fer compareixences als canals municipals per explicar l’evolució dels fets. “No sabem com quedaran afectades les famílies i l’economia”, diu sobre la incertesa actual.

Quins efectes té la Covid-19 a Blanes?
Evidentment, el que ha anat pitjor és la mort de veïns i la malaltia de persones, algunes en estat crític, i el fet d’haver d’estar confinats. Això és el pitjor com a poble. Els serveis no funcionen, els comerços no estan oberts... Sabem que ens en sortirem, però hi ha incertesa; un cop més entre tots arribarem més lluny i ho farem més bé.
Quanta gent treballa aquests dies a la seu central de l’ajuntament? Com és la seva agenda?
Jo vinc a l’ajuntament i faig la meva agenda normal. La majoria dels empleats treballen des de casa. Aquí només hi venim la responsable de comunicació [Eva Palau] i jo [com a integrants del comitè municipal d’emergències]. A banda de Protecció Civil i la policia, mantenim obertes les seus dels serveis socials (l’escola Safa i al barri dels Pins), de manera alternativa, un dia obre una i l’endemà, l’altra, i l’àrea econòmica (al passeig Pau Casals).
És important fer front a l’alarma.
A través de la web l’ajuntament hem anat informant de tot el que ens arriba. Des de contactes de Salut, ajudes econòmiques...i a través de les xarxes socials hem anat difonent diferent missatges.
En el ple telemàtic del divendres 27 de març van exposar que treballen perquè els tributs municipals es puguin pagar a partir del juliol. Com estan els tràmits?
Bé. Espero i desitjo que això serà així. Hem fet una petició a dues entitats financeres perquè ens donin resposta. La gestió de tributs és del Consell Comarcal, però hem treballat perquè no hi hagi cap problema de tresoreria.
Va dir que demanarien 7 milions?
Sí, en funció del nostre pressupost (54,53 milions d’euros), podem demanar que ens avancin 7,3 milions perquè puguem endarrerir el cobrament dels tributs. Tot el que sigui mirar pels veïns ho hem de fer, encara que sigui endarrerint els ingressos de l’Ajuntament.
Això perjudicarà l’Ajuntament?
És cert que això obligarà a asseure’ns tots i, entre el Glòria i la Covid-19, haurem el repensar el pressupost [aprovat el 31 de gener, amb 18 vots favorables de 21 regidors]. Hi haurà prioritats que han de quedar ajornades i ho hem de fer amb l’aportació de tots els grups. Hem de mirar com gestionem la liquiditat de l’Ajuntament, hem de redefinir prioritats.
Potser en lloc de fer set coses aquest any en podran fer quatre?
Les haurem de redefinir, començar més tard i estrènyer-nos el cinturó. El que passa és que els efectes reals no els sabrem fins que acabi aquest procés.
Per cert, la Covid-19 ha aturat la reparació de les obres malmeses pel temporal ‘Glòria’ del gener.
Al pont del tren [entre Blanes i Malgrat] que fa Adif ja fa uns dies que no s’hi treballava. Al pont del trànsit rodat [entre els dos mateixos municipis] s’hi feien feines fins que s’ha suspès del tot la jornada laboral. L’Agència Catalana de l’Aigua continua treballant per garantir el subministrament d’aigua [amb la reparació de la dessalinitzadora].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona